Ρωσία: Αφαίρεση υπηκοότητας για τους «προδότες» ζητά ο πρόεδρος της Βουλής

«Η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας υποστηρίζει την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία», λέει ο επικεφαλής της Δούμας

by Times Newsroom

Ο πρόεδρος της Δούμας (σ.σ. ρωσική κάτω βουλή), Βιτσισλάβ Βολόντιν, πρότεινε να αφαιρεθεί η ρωσική υπηκοότητα από τους «προδότες» που αντιτίθενται στον πόλεμο στην Ουκρανία, αναφέροντας ως παράδειγμα τη Ρωσίδα δημοσιογράφο Μαρίνα Οβσιάνικοβα που διέκοψε ένα δελτίο ειδήσεων της ρωσικής τηλεόρασης για να διαμαρτυρηθεί κατά της ρωσικής εισβολής.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας υποστηρίζει την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, κατανοούν την αναγκαιότητά της για την ασφάλεια της χώρας μας και του έθνους μας. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που συμπεριφέρονται με δειλία, προδοτικά», είπε ο Βολόντιν.

Θυμίζουμε πως το Κρεμλίνο επιθυμεί η φράση «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» να χρησιμοποιείται αντί του «πολέμου», σε ό,τι αφορά το ουκρανικό, με τη χρήση του δεύτερου όρου να δύναται να επιφέρει κυρώσεις.

«Αλίμονο, για τέτοιους “πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας” δεν υπάρχει διαδικασία αφαίρεσης της υπηκοότητας και απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας. Ίσως όμως αυτό θα ήταν καλό», είπε σε ανάρτησή του στο Telegram ο ίδιος, όπως μεταδίδει το AFP.

«Τι πιστεύετε;», ρώτησε στη συνέχεια τους ακόλουθούς του σε αυτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Για να αναδείξει την άποψή του, ο πρόεδρος της Δούμας επικαλέστηκε την περίπτωση της Οβσιάνικοβα που έγινε διάσημη στα μέσα Μαρτίου κρατώντας σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση ένα πλακάτ που έγραφε «Όχι στον πόλεμο».

Η Ρωσίδα δημοσογράφος, η οποία είχε εγκαταλείψει τη δουλειά της στο ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο κανάλι Pervy Kanal, έγινε ανταποκρίτρια στην Ουκρανία και τη Ρωσία για τη μεγάλη γερμανική εφημερίδα Die Welt, ανακοίνωσε ο γερμανικός ειδησεογραφικός όμιλος.

«Τώρα θα δουλέψει για μια χώρα του ΝΑΤΟ, θα δικαιολογήσει τις παραδόσεις όπλων στους Ουκρανούς νεοναζί, θα στείλει ξένους μισθοφόρους για να πολεμήσουν τους στρατιώτες μας και να υπερασπιστούν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας», είπε ο Βολόντιν.

Είναι απίθανο, πάντως, ένα δραστικό μέτρο όπως η αφαίρεση υπηκοότητας να υλοποιηθεί χωρίς την έγκριση του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, αναμεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, επικαλούμενο το AFP.

Όμως, οι δηλώσεις του Βολόντιν καταδεικνύουν ούτως ή άλλως το ολοένα και πιο εχθρικό κλίμα που επικρατεί στη Ρωσία ενάντια σε κάθε φωνή που υψώνεται ενάντια στη στρατιωτική επίθεση που έχει εξαπολύσει η Μόσχα κατά της Ουκρανίας από τις 24 Φεβρουαρίου.

Το Κρεμλίνο έχει εντείνει την καταστολή τις τελευταίες εβδομάδες, συλλαμβάνοντας χιλιάδες διαδηλωτέςμπλοκάροντας ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει καταληκτικά το ρεπορτάζ του AFP.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com