Ρωσία: Αποκαταστάθηκε το οδικό τμήμα της γέφυρας της Κριμαίας

Στο σιδηροδρομικό τμήμα της γέφυρας οι εργασίες συνεχίζονται και δεν πρόκειται να ξανανοίξει πριν από το καλοκαίρι.

by Times Newsroom

Το οδικό τμήμα της ρωσικής γέφυρας της Κριμαίας, που είχε καταστραφεί το φθινόπωρο από έκρηξη που αποδόθηκε στην Ουκρανία, τέθηκε και πάλι σήμερα σε λειτουργία, ανακοίνωσε αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, την παραμονή της πρώτης επετείου της ρωσικής επίθεσης στη γειτονική χώρα.

Η έκρηξη ενός παγιδευμένου φορτηγού στις αρχές Οκτωβρίου σε αυτό το έργο που συμβολίζει για το Κρεμλίνο την ισχύ του και την προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας, αποτέλεσε μια ταπείνωση για τη Ρωσία, παρότι οι ουκρανικές αρχές εξακολουθούν να διαψεύδουν ότι επιτέθηκαν στη γέφυρα.

«Το τμήμα για τα αυτοκίνητα της γέφυρας της Κριμαίας αποκαταστάθηκε πλήρως», έγραψε στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μαράτ Χουσμουλίν.

Δήλωσε πως οι εργάτες δούλεψαν 24 ώρες το 24ωρο προκειμένου να τελειώσουν τις εργασίες σε 4,5 μήνες, ολοκληρώνοντας το εργοτάξιο «39 ημέρες νωρίτερα» από το προγραμματισμένο, ένα «μεγάλο δώρο», όπως το χαρακτήρισε, καθώς η Ρωσία τιμά σήμερα την Ημέρα των Υπερασπιστών της Πατρίδας.

Στο σιδηροδρομικό τμήμα της γέφυρας οι εργασίες συνεχίζονται και δεν πρόκειται να ξανανοίξει πριν από το καλοκαίρι.

Η έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας, από την οποία σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι, προκάλεσε σοκ στη Ρωσία: το γεγονός ότι μια υποδομή τόσο κρίσιμη και επίσης τόσο μακριά από το μέτωπο μπορούσε να καταστραφεί ήταν ένα σημαντικό χαστούκι για τη Μόσχα.

Αυτή η πολυδάπανη τσιμεντένια γέφυρα, που κατασκευάστηκε με εντολή του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν προκειμένου να συνδέσει την προαρτημένη χερσόνησο με το ρωσικό έδαφος, χρησιμοποιείται κυρίως για τη μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού του ρωσικού στρατού που πολεμά στην Ουκρανία.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή