Ρωσία: Εκφοβίζουν όσους αντιδρούν στην επίθεση κατά της Ουκρανίας – Κολλούν αφίσες που γράφουν «μην πουλάς την πατρίδα»

Βανδαλίζουν αυτοκίνητα και σπίτια γράφοντας «Ζ» - Αφήνουν κεφάλια χοίρων μπροστά σε σπίτια

by Times Newsroom

Μορφή καταιγίδας έχουν πάρει στη Ρωσία οι εκφοβισμοί κατά όσων αντιτίθενται στη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία και την επικρίνουν. Συνεχώς αυξάνονται όσοι βλέπουν πια στην πόρτα του σπιτιού τους να αναγράφεται το γράμμα «Ζ» ή η λέξη «συνεργάτης».

Χθες, Τετάρτη (30/3) το βράδυ, ένας υποστηρικτής του φυλακισμένου αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι, ο Ίλια Παχόλμοφ, ανήρτησε στο Twitter μια φωτογραφία που δείχνει την πόρτα της κατοικίας του στη Ρωσία να έχει βανδαλιστεί με δύο γράμματα «Ζ» γραμμένα με λευκή μπογιά.

Το γράμμα αυτό αποτελεί ένδειξη υποστήριξης προς τα ρωσικά στρατεύματα που πολεμούν στην Ουκρανία, καθώς είναι γραμμένο με μπογιά πάνω σε πολλά στρατιωτικά οχήματα.

Τα «Ζ» συνοδεύονταν από μια αφίσα με μια φωτογραφία του Παχόλμοφ που φέρει διαγώνια τη λέξη «ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ». «ΜΗΝ ΠΟΥΛΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ», γράφει επίσης η αφίσα.

Το μήνυμα αυτό φέρει επίσης τους αριθμούς δύο άρθρων του ρωσικού ποινικού κώδικα, που ψηφίσθηκαν πρόσφατα και προβλέπουν αυστηρές ποινές εγκλεισμού για τη δημοσίευση «ψευδών πληροφοριών» για το ρωσικό στρατό ή για ενέργειες που «δυσφημούν» αυτόν τον τελευταίο.

«Έχω ήδη δει (αυτές τις απειλές) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι ξεκάθαρα μια ενέργεια που έχει οργανωθεί ”από ψηλά”. Θα ενημερώσω σχετικά την αστυνομία», αντέδρασε ο Παχόλμοφ στο Twitter.

Η αντιπολιτευόμενη Λιουντμίλα Στάιν ανήρτησε σήμερα στο λογαριασμό της στο Twitter μια φωτογραφία μιας παρόμοιας αφίσας με τη φωτογραφία της κολλημένη σε μια πόρτα. «Εντάξει, αν το λέτε εσείς…», σχολίασε.

Βρήκε μπροστά στην πόρτα του το κεφάλι ενός χοίρου

Στις 24 Μαρτίου, ο Αλεξέι Βενεντίκτοφ, πρώην διευθυντής του ανεξάρτητου ραδιοσταθμού Ηχώ της Μόσχας (Ekho Moskvy), που πρόσφατα εξαναγκάσθηκε να κλείσει, βρήκε μπροστά στην πόρτα του το κεφάλι ενός χοίρου. Πάνω στην πόρτα υπήρχε κολλημένο το έμβλημα της Ουκρανίας με την επιγραφή στα γερμανικά «judensau», «εβραϊκό γουρούνι».

Τέσσερις ημέρες αργότερα, η πόρτα της κατοικίας του Όλεγκ Ορλόφ, ενός αξιωματούχου της μη κυβερνητικής οργάνωσης Memorial, πυλώνα της υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων στη Ρωσία, βρέθηκε κι αυτή με ένα «Ζ» γραμμένο με λευκή μπογιά και μια αφίσα που τον χαρακτήριζε «συνεργάτη».

Από την ημέρα που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία οι ρωσικές αρχές έχουν ενισχύσει τις πιέσεις τους εναντίον των τελευταίων ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης και των αντιπολιτευόμενων που ζουν στη Ρωσία.

Στα μέσα Μαρτίου, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε να υπάρξει μια «αυτοκάθαρση» της κοινωνίας απέναντι στους «εθνοπροδότες».

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com