Ρωσία: Ένταλμα σύλληψης για τον συγγραφέα του βιβλίου «Μετρό 2033», γιατί επέκρινε τον πόλεμο στην Ουκρανία

Το μυθιστόρημα πραγματεύεται την κατάσταση στη Ρωσία μετά από πυρηνικό πόλεμο

by Times Newsroom

Ο Ρώσος συγγραφέας Ντμίτρι Γκλουχόφσκι που έχει γράψει το βιβλίο «Μετρό 2033» αντιμετωπίζει προβλήματα με την δικαιοσύνη στη χώρα του, καθώς εκδόθηκε εις βάρος του ένταλμα σύλληψης, γιατί επέκρινε δημόσια τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο ηλικίας 42 ετών συγγραφέας σε ανάρτησή του στο μέσο ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, λέει ότι κατηγορείται για το ότι σ’ ένα μήνυμά του στο Instagram «απαξιώνει τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις» και ότι κατηγόρησε τον Βλαντίμιρ Πούτιν πως ευθύνεται για τον πόλεμο.

«Είμαι έτοιμος να επαναλάβω όλα όσα έγραψα σε αυτό: Σταματήστε τον πόλεμο! Παραδεχτείτε ότι πρόκειται για πόλεμο εναντίον ενός ολόκληρου έθνους και σταματήστε τον», πρόσθεσε ο συγγραφέας.

Έτσι, το δικαστήριο Μπασμάνι της Μόσχας δήλωσε στα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι στις 13 Μαΐου διέταξε «την ερήμην προφυλάκιση του Γκλουχόφσκι» και ότι το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών έχει εγγράψει τον συγγραφέα, ο οποίος πιθανότατα βρίσκεται στο εξωτερικό, στον κατάλογο καταζητούμενων.

Σημειώνεται, ότι ο Ντμίτρι Γκουχόφσκι έγινε παγκόσμια γνωστός με το μπεστ-σέλερ «Μετρό 2033» στο οποίο πραγματεύεται ένα κόσμο που καταστράφηκε από τα πυρηνικά όπλα, με τους μοναδικούς επιζώντες της ανθρωπότητας να βρίσκονται στο μετρό της Μόσχας, το οποίο λειτουργεί ως πυρηνικό καταφύγιο.

Ο ίδιος έχει ξεχωρίσει για το γεγονός ότι αντιτίθεται σε κάθε είδους βία, ενώ στα βιβλία του έχει κάνει ιδιαίτερες αναφορές σε χαρακτήρες, όπου χρησιμοποιούν το πρόσχημα της ελευθερίας και της επιβίωσης, ώστε να πραγματοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους μέσω της βίας.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή