Ρωσία: Επίστρατος από το Κρασνογιάρσκ πέθανε σε στρατιωτική μονάδα στο Όμσκ

Τι είπε φεύγοντας στην σύζυγό του

by Times Newsroom

Ο επίστρατος από το Κρασνογιάρσκ, το όνομα του οποίου είναι Ντμίτρι (το επίθετό του δεν διευκρινίζεται) πέθανε σε στρατιωτική μονάδα στην πόλη Όμσκ κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, μεταδίδουν οι ιστότοποι NGS24.ru και NGS55.ru, επικαλούμενοι δικές τους πηγές όπως και το γραφείο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας του Όμσκ, γράφει η εφημερίδα Novaya Gazeta.Europe.

«Ήδη τον πήραν απ’ το νεκροτομείο οι υπάλληλοι του γραφείου τελετών. Δώσαμε την άδεια για την μεταφορά του, που σημαίνει ότι θα τον στείλουν στο Κρασνογιάρσκ» ανάφεραν στο επιχειρησιακό τμήμα καταχωρήσεων της ιατροδικαστικής υπηρεσίας.

Την σύζυγο του θανόντος επίστρατου ενημέρωσαν στις 2 Οκτωβρίου. Οι ιστότοποι ισχυρίζονται ότι της τηλεφώνησαν από την στρατιωτική μονάδα και της είπαν ότι διεξάγεται ανάκριση για το συμβάν. Αναφέρεται επίσης ότι στενός φίλος του θανόντος, ο οποίος επιστρατεύθηκε ταυτόχρονα, δήλωσε ότι είχαν δεχθεί μαζί με άλλους επιστράτους απειλές σε σχέση με τον πόλεμο.

«Έχουμε την υποψία ότι δεν έβαλε τέλος στην ζωή του, επειδή ο Ντμίτρι δεν είχε καμία αυτοκτονική τάση, δεν είχε κάνει καμία απόπειρα. Έχει δύο μικρά παιδιά. Όταν αναχώρησε, ήταν ευδιάθετος και έλεγε ότι θα γυρίσει ζωντανός και υγιής», δήλωσε η σύζυγος φίλου του Ντμίτρι από το Κρασνογιάρσκ με τον οποίο επιστρατεύθηκαν μαζί και ήσαν στην ίδια μονάδα.

Τον φίλο του Ντμίτρι μετά το συμβάν τον έστειλαν για ιατρικές εξετάσεις, γράφουν οι ιστότοποι. Όπως ισχυρίζεται η σύζυγός του, στον οργανισμό του άνδρα της δεν εντόπισαν ούτε οινοπνευματώδεις ουσίες ούτε ναρκωτικά, ενώ μετά τις εξετάσεις τον μετέφεραν σε άλλη μονάδα.

Όσον αφορά τον θανόντα επίστρατο, «τα αποτελέσματα της νεκροψίας θα είναι έτοιμα μετά από ενάμιση μήνα, ενώ η Ανακριτική Επιτροπή θα δώσει στους συγγενείς αντίγραφο του πορίσματος», δήλωσε η ιατροδικαστική υπηρεσία.

Χθες ανακοινώθηκε ότι τρεις επίστρατοι πέθαναν στην στρατιωτική μονάδα στον οικισμό Παρόσινο στην περιοχή Σβερντλόφσκαγια.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Novaya Gazeta.Europe

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή