Ρωσία – κορωνοϊός: Ερχεται το τρίτο κύμα πανδημίας – Αργεί η ανοσία της αγέλης

by Times Newsroom 1

Μπροστά σε ένα τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού βρίσκεται η Ρωσία, όπως επιβεβαιώνουν οι δείκτες νοσηρότητας της Covid -19 στην χώρα. Όπως δήλωσε η υφυπουργός Υγείας Τατιάνα Σεμιόνοβα, «δυστυχώς το δεύτερο κύμα της μολυσματικής νόσου συνεχίστηκε και στις αρχές του 2021 και τώρα, δυστυχώς, οι δείκτες νοσηρότητας και η ροή των μολύνσεων μας επιτρέπουν να μιλάμε και για ένα τρίτο κύμα της πανδημίας».

Η υφυπουργός Υγείας επεσήμανε ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην επιτραπεί ένα τρίτο κύμα και να επιτευχθεί η συλλογική ανοσία στην χώρα. «Ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα, σε ένα-ενάμιση μήνα, θα έχει επιτευχθεί (η συλλογική ανοσία) και θα μπορούμε να μιλάμε για ύφεση της πανδημίας. Όμως παρόλα αυτά σε μια σειρά περιοχών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σε μια σειρά μεγαλουπόλεων οι κίνδυνοι και οι απειλές των μολύνσεων είναι ακόμη μεγάλοι», τόνισε η ρωσίδα αξιωματούχος.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι αναμένει να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης και να αρθούν οι περιορισμοί που ελήφθησαν κατά της πανδημίας στο τέλος του καλοκαιριού. Η χώρα άρχισε τον μαζικό εμβολιασμό τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο Ρώσος πρόεδρος είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι μέχρι τώρα έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του ρωσικού εμβολίου 4,3 εκατομμύρια πολίτες από τα 145 εκατομμύρια που είναι ο πληθυσμός της Ρωσίας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, TASS, Reuters

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή