Ρωσία: Κυρώσεις κατά Μαρκ Ζούκερμπεργκ και Κάμαλα Χάρις

Η Μόσχα στοχοθετεί 29 ακόμη Αμερικανούς, μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής της Meta και η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ

by Times Newsroom

Η Ρωσία απαγόρευσε σήμερα την είσοδο στο έδαφός της σε 29 Αμερικανούς πολιτικούς αξιωματούχους, προσωπικότητες των ΜΜΕ και επιχειρηματίες στο πλαίσιο αντιποίνων για τις κυρώσεις που επέβαλε η Ουάσιγκτον σε βάρος της Μόσχας για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Μεταξύ των προσώπων που στοχοθετούνται από το μέτρο αυτό, τον κατάλογο με τα οποία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, βρίσκονται ο επικεφαλής του διαδικτυακού κολοσσού Meta Μαρκ Ζούκερμπεργκ και η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις.

Επιπλέον, στο στόχαστρο των ρωσικών κυρώσεων βρίσκονται η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Κάθλιν Χικς και ο εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, το οποίο επικαλείτα, με τη σειρά του, τα πρακτορεία AFP και Reuters.

«Σε αυτά τα πρόσωπα απαγορεύεται η είσοδος στη Ρωσική Ομοσπονδία επ’ αόριστον», επισημαίνει το ρωσικό ΥΠΕΞ στη σχετική ανακοίνωσή του.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή