Ρωσία: Οι πρώτες περιφερειακές εκλογές μετά την εισβολή στην Ουκρανία – Σχεδόν απούσα η αντιπολίτευση

Πολιτικοί που έχουν εκφράσει ανοικτά την αντίθεσή τους στον πόλεμο στην Ουκρανία έχουν συλληφθεί κατ’ επανάληψη τους τελευταίους μήνες

by Times Newsroom

Οι Ρώσοι προσέρχονται στις κάλπες στην τρίτη και τελευταία ημέρα των τοπικών και περιφερειακών εκλογών, υπό τη σκιά καταγγελιών για χειραγώγηση της διαδικασίας.

Σε πάνω από 80 περιοχές της χώρας αναμένεται να εκλεγούν κυβερνήτες, τοπικά κοινοβούλια και περιφερειακά συμβούλια, στην πρώτη εκλογική διαδικασία από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία.

Ανεξάρτητοι παρατηρητές υποστηρίζουν, ωστόσο, ότι υπάρχει ελάχιστη πολιτική ελευθερία, καθώς τα πραγματικά μέλη της αντιπολίτευσης έχουν αποκλειστεί εξ αρχής. Πολιτικοί που έχουν εκφράσει ανοικτά την αντίθεσή τους στον πόλεμο στην Ουκρανία έχουν συλληφθεί κατ’ επανάληψη τους τελευταίους μήνες. Ως εκ τούτου, οι παρατηρητές εκτιμούν ότι το κόμμα του Κρεμλίνου Ενιαία Ρωσία θα επικρατήσει με μεγάλη διαφορά.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή