Ρωσία: Οι στρατιώτες και οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στην Ουκρανία δεν θα δηλώνουν τα εισοδήματά τους

Το μέτρο αφορά και εκείνους που εργάζονται στις τέσσερις περιοχές που προσάρτησε η Ρωσία.

by Times Newsroom

Οι στρατιώτες και οι υπάλληλοι που έχουν αναπτυχθεί στην Ουκρανία δεν θα έχουν πλέον την υποχρέωση να δηλώνουν τα εισοδήματά τους, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο, καθώς εξαιρούνται από τον νόμο περί καταπολέμησης της διαφθοράς, σε μια περίοδο που η Μόσχα προσπαθεί να δώσει κίνητρα στους Ρώσους για να πολεμήσουν.

Το μέτρο αφορά και εκείνους που εργάζονται στις τέσσερις περιοχές που προσάρτησε η Ρωσία (Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Χερσώνα, Ζαπορίζια) αν και δεν τις ελέγχει πλήρως, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Το βράδυ της Πέμπτης η ρωσική κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα ένα διάταγμα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν που προέβλεπε ότι εξαιρούνται από τον νόμο περί καταπολέμησης της διαφθοράς «ορισμένοι πολίτες, κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία. Με βάση αυτό το κείμενο, στρατιωτικοί, αστυνομικοί και μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας που αναπτύχθηκαν στην Ουκρανία, καθώς και άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι, δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένοι «να γνωστοποιούν πληροφορίες για τα εισοδήματά, τις δαπάνες, την περιουσία τους». Το μέτρο ισχύει επίσης για τους/τις συζύγους και τα ανήλικα παιδιά των προσώπων αυτών και θα εφαρμοστεί αναδρομικά από τις 24 Φεβρουαρίου 2022, δηλαδή από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία.

Ταυτόχρονα, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν «αποζημιώσεις και δωρεές» εφόσον γίνονται «για ανθρωπιστικούς λόγους» και «ελήφθησαν σε σχέση με τη συμμετοχή τους στη στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

Η απόφαση αυτή εντάσσεται στα κίνητρα που δίνει το Κρεμλίνο για να πείσει τους Ρώσους να πολεμήσουν στην Ουκρανία: υποσχέσεις για μεγάλα πριμ, τραπεζικές διευκολύνσεις, οικονομική βοήθεια στις οικογένειες στην περίπτωση θανάτου ή τραυματισμού κ.α.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή