Ρωσία: Συλλήψεις δημοσιογράφων που βγήκαν να συμπαρασταθούν σε συλληφθέντα συνάδελφό τους

by Times Newsroom 1

Στην Μόσχα συνελήφθησαν τρεις ακόμη δημοσιογράφοι, οι οποίοι πραγματοποίησαν ξεχωριστές πικετοφορίες συμπαράστασης προς τον δημοσιογράφος της εφημερίδας Novaya Gazeta Ιλιά Αζάρ, ο οποίος νωρίτερα σήμερα τέθηκε υπό κράτηση για 15 μέρες με δικαστική εντολή, επειδή πραγματοποίησε μόνος του πικετοφορία έξω από το κτίριο της αστυνομίας σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον ιδρυτή της διαδικτυακής πλατφόρμας «Συνήγορος της αστυνομίας» Βλαντίμιρ Βοροντσόφ ο οποίος ήδη έχει συλληφθεί με την κατηγορία του εκβιασμού αστυνομικού και διακίνηση πορνογραφικού υλικού.

Πρώτος άρχισε την πικετοφορία ο αρχισυντάκτης του γνωστού ιστότοπου Mediazona Σεργκέι Σμιρνόφ, ο οποίος συνελήφθη αμέσως.

Την θέση του πήρε η δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού σταθμού «Echo Moskvi» Τατιάνα Φελγκενγκάουερ, η οποία επίσης συνελήφθη και οδηγήθηκε στην κλούβα. Στην συνέχεια ο δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού σταθμού «Echo Moskvi», Αλεξάντρ Πλιούσεφ στάθηκε μπροστά στο κτίριο της αστυνομίας της Μόσχας, χωρίς καν να κρατάει κάποιο πλακάτ, αλλά συνελήφθη.

Αστυνομικός δήλωσε στην εφημερίδα Novaya Gazeta, ότι οι οποιεσδήποτε δημόσιες εκδηλώσεις αυτή την περίοδο δεν είναι νόμιμες καθώς παραβιάζουν τα περιοριστικά μέτρα στην Μόσχα.

Στο μεταξύ το πρακτορείο TASS, επικαλούμενο δική του αστυνομική πηγή μετέδωσε ότι εναντίον του ιδρυτή της της διαδικτυακής πλατφόρμας «Συνήγορος της αστυνομίας» Βλαντίμιρ Βοροντσόφ, απαγγέλθηκε και τρίτη κατηγορία, συγκεκριμένα της «ασέβειας ενώπιον των αρχών», η οποία προβλέπει την επιβολή είτε χρηματικής ποινής, ή την υποχρεωτική κοινωνική εργασία διάρκειας 360 ωρών, ή την αναγκαστική σωφρονιστική εργασία διάρκειας ενός έτους.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή