Ρωσία: Το Κρεμλίνο δεν παίρνει μέτρα για τους ανεμβολίαστους αλλά δικαιολογεί τη λήψη αυστηρών μέτρων σε άλλες χώρες

by Times Newsroom 1

Η ρωσική κυβέρνηση σε ομοσπονδιακό επίπεδο προς το παρόν δεν έχει λάβει αποφάσεις που θα ενισχύσουν τους περιορισμούς για όσους δεν έχουν εμβολιασθεί κατά του κορωνοϊού, αλλά ορισμένα μέτρα ήδη εισάγονται σε επίπεδο περιφέρειας, δήλωσε χθες ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, όταν ρωτήθηκε για τα μέτρα που ελήφθησαν στην Γαλλία για τους ανεμβολίαστους.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τον κορωνοϊό σε διάφορες χώρες στο κόσμο συνηγορεί υπέρ της αυστηροποίησης των περιορισμών για τους ανεμβολίαστους.

«Η ίδια η λογική του πώς εξελίσσεται η πανδημία στις χώρες του κόσμου δικαιολογεί τη λήψη τέτοιων αποφάσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, σχολιάζοντας την κατάσταση στη Γαλλία όπου ελήφθησαν αυστηρά μέτρα για τους ανεμβολίαστους.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους εμπειρογνώμονες αλλά και την κυβέρνηση με τους οποίους συζητούν διάφορα σενάρια, επισημαίνοντας ότι η «κάθε χώρα ενεργεί όπως αυτή θεωρεί ότι είναι σωστό» και πως «όλα τα σενάρια εξετάζονται και αναλύονται οι πιθανές συνέπειες».

Παράλληλα επεσήμανε ότι η κοινή γνώμη «είναι ενήμερη για όλα τα σενάρια και δεν υπάρχει τίποτα το μυστικό στην περίπτωση αυτή».

Πηγές: ΑΜΠΕ, TASS

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή