Ρωσία: Το «μυαλό του Πούτιν» ήταν ο στόχος της βομβιστικής επίθεσης που σκότωσε την κόρη του

Ποιος είναι ο Αλεξάντερ Ντούγκιν, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί και ως «ο Ρασπούτιν του Πούτιν»

by Times Newsroom

Η κόρη ενός στενού συνεργάτη του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, φέρεται να σκοτώθηκε κοντά στη Μόσχα, σε μια βομβιστική επίθεση. Σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ, η Ντάρια Ντούγκινα, κόρη του Αλεξάντερ Ντούγκιν, πέθανε όταν το αυτοκίνητό της εξερράγη και τυλίχτηκε στις φλόγες την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι της.

Πιστεύεται ότι ο πατέρας της, ρώσος φιλόσοφος Αλεξάντερ Ντούγκιν, ο οποίος είναι γνωστός ως «το μυαλό του Πούτιν» ήταν ο στόχος της βομβιστικής επίθεσης, όπως μεταδίδει το BBC. O Ντούγκιν είναι ένας εξέχων υπερεθνικιστής ιδεολόγος που πιστεύεται ότι είναι κοντά στον ρώσο πρόεδρο.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, το ζευγάρι επέστρεφε από μία εκδήλωση το βράδυ του Σαββάτου στο ίδιο αυτοκίνητο, όταν ο πατέρας αποφάσισε να ταξιδέψει τελικά μόνος του την τελευταία στιγμή.

Εικόνες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί και αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τον Ντούγκιν να παρακολουθεί σε κατάσταση σοκ την ώρα που ασθενοφόρα και πυροσβεστική φτάνουν στο σημείο όπου φλέγεται το όχημα.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας επιβεβαίωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Tass πως μια γυναίκα οδηγός πέθανε όταν ένα SUV εξερράγη στην περιοχή Bolshiye Vyazemy, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο επίσημο σχόλιο από τις ρωσικές αρχές.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει κάποια επίσημη θέση στην κυβέρνηση, ο πατέρας της Ντούγκινα είναι στενός σύμμαχος του Πούτιν, έχοντας μάλιστα χαρακτηριστεί ως «ο Ρασπούτιν του Πούτιν».

Η κόρη ήταν γνωστή δημοσιογράφος που υποστήριζε την εισβολή στην Ουκρανία. Νωρίτερα φέτος της επιβλήθηκαν κυρώσεις από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, με τις δύο χώρες να κατηγορούν την 30χρονη για παραπληροφόρηση σχετικά με τη ρωσική εισβολή.

Τον περασμένο Μάιο είχε περιγράψει τον πόλεμο ως «σύγκρουση πολιτισμών» σε μια συνέντευξή της και είχε εκφράσει την υπερηφάνεια της για το γεγονός ότι σε βάρος της ίδιας και του πατέρα της είχαν επιβληθεί κυρώσεις από τη Δύση.

Επί χρόνια, ο Ντούγκιν καλεί τη Μόσχα να γίνει πιο επιθετική στη διεθνή σκηνή και έχει υποστηρίξει τη στρατιωτική δράση στην Ουκρανία.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com