Ρωσία: Υψηλόβαθμος διπλωμάτης παραιτήθηκε λόγω του πολέμου – «Ποτέ δεν είχα ντραπεί τόσο πολύ»

O σύμβουλος της Ρωσίας στον ΟΗΕ στη Γενεύη παραιτήθηκε λόγω των «αιματηρών, ανόητων και απολύτως άσκοπων» μαχών στην Ουκρανία, γενόμενος ο πιο υψηλόβαθμος διπλωμάτης της χώρας που εγκαταλείπει την θέση του λόγω του πολέμου.

by Times Newsroom

Στην επιστολή παραίτησής του, ο Μπόρις Μποντάρεφ είπε ότι είχε δει πολλές και «διαφορετικές στροφές» στην εξωτερική πολιτική της χώρας του κατά τη διάρκεια της 20χρονης καριέρας του «αλλά ποτέ δεν είχα ντραπεί τόσο για τη χώρα μου όσο στις 24 Φεβρουαρίου», όταν η Ρωσία εξαπέλυσε την επίθεσή της κατά της Ουκρανίας.

Χαρακτηρίζοντας το επίπεδο «ψέματος και αντιεπαγγελματισμού» στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών «καταστροφικό», ο Μποντάρεφ είπε ότι ο πόλεμος του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι «όχι μόνο έγκλημα κατά του ουκρανικού λαού, αλλά και ίσως το πιο σοβαρό έγκλημα κατά του λαού της Ρωσίας».

Τον Μάρτιο, ο Ανατόλι Τσουμπάις είχε γίνει ο πιο εξέχων αξιωματούχος του Κρεμλίνου που παραιτήθηκε λόγω του πολέμου. Ο Τσουμπάις, ο οποίος ήταν ο ειδικός απεσταλμένος του Πούτιν για τις σχέσεις με τους διεθνείς οργανισμούς για τη βιώσιμη ανάπτυξη, όχι μόνο άφησε τη θέση του, αλλά και τη Ρωσία.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή