Ρωσικά άρματα μάχης κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν ενόψει στρατιωτικών ασκήσεων

by Times Newsroom 1

Η Ρωσία ανέπτυξε σήμερα άρματα μάχης κοντά στα σύνορα Αφγανιστάν-Τατζικιστάν, πριν από την έναρξη των στρατιωτικών γυμνασίων τον επόμενο μήνα, και ανακοίνωσε περισσότερα γυμνάσια στο γειτονικό Ουζμπεκιστάν, καθώς οι περιφερειακές εντάσεις μετά την επέλαση των Ταλιμπάν σε εδάφη του Αφγανιστάν παραμένουν έντονες.

Άρματα μάχης αναχώρησαν από τη ρωσική στρατιωτική βάση που βρίσκεται στο Τατζικιστάν, και είναι η μεγαλύτερη ρωσική στρατιωτική βάση στο εξωτερικό, και αφού διάνυσαν μια απόσταση 200 χιλιομέτρων, έφθασαν κοντά στο ασύνορα με το Αφγανιστάν και συγκεκριμένα στο πεδίο ασκήσεων Χαρμπ -Μαϊντόν.

Αυτή τη στιγμή στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί 50 άρματα μάχης, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί πόσα συνολικά θα λάβουν μέρος στις επικείμενες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, στις οποίες θα συμμετάσχουν στρατιωτικές δυνάμεις από τη Ρωσία, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν και θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 5-10 Αυγούστου.

Τα πληρώματα των ρωσικών αρμάτων μάχης Τ-72 κατά τη διάρκεια της πορείας τους προς το πεδίο στρατιωτικών ασκήσεων, έκαναν ασκήσεις προστασίας της αρματοπομπής, αποκρούοντας εικονικές επιθέσεις από ομάδες δολιοφθοράς και πλήγματα από την αεροπορία του «εχθρού». Μόλις έφθασαν στο πεδίο ασκήσεων τα πληρώματα των αρμάτων μάχης άρχισαν να αναπτύσσονται και να παίρνουν θέσης κάλυψης των αρμάτων, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης.

Σήμερα η Ρωσία ανακοίνωσε τη διεξαγωγή κοινών στρατιωτικών γυμνασίων με το Ουζμπεκιστάν στο νότιο Ουζμπεκιστάν, επίσης κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, τα οποία αναμένεται να πραγματοποιηθούν στο διάστημα από 30 Ιουλίου έως 10 Αυγούστου, με τη συμμετοχή 1500 στρατιωτικών, 200 οχημάτων και πολεμικών αεροσκαφών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή