Ρούλα Πισπιρίγκου: Προφυλακιστέα για δεύτερη φορά για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Δεύτερο ένταλμα προσωρινής κράτησης εκδόθηκε για τη Ρούλα Πισπιρίγκου που κρίθηκε προφυλακιστέα και για τους θανάτους και των δύο μικρότερων παιδιών της με την σύμφωνη γνώμη Ανακρίτρια και Εισαγγελέα.

by Times Newsroom

Η κατηγορούμενη μητέρα από την Πάτρα ολοκλήρωσε σήμερα μετά τις 3 το μεσημέρι την απολογία της , που ξεκίνησε χθες το πρωί και διακόπηκε, καθώς η 34χρονη υπέβαλε χθες το απόγευμα αίτηση εξαίρεσης της Ανακρίτριας .

Μετά την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που απέρριψε την αίτηση της σήμερα , η κατηγορουμένη μεταφέρθηκε ξανά στην Ευελπίδων και ολοκλήρωσε την απολογία της για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας .

Η 34χρονη είναι ήδη προσωρινά κρατούμενη για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας και η δίκη της έχει ξεκινήσει ενώπιον του ΜΟΔ και θα συνεχιστεί στις 31 Ιανουαρίου.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης της ανακρίτριας

Απορρίφθηκε από το συμβούλιο πλημμελειοδικών πριν από λίγο η αίτηση εξαίρεσης κατά της 35ης ανακρίτριας που είχε υποβάλλει η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, η 33χρονη κατηγορούμενη θα συνεχίσει την απολογία της από το σημείο που διεκόπη χθες, μετά τις καταγγελίες περί μεροληψίας της ανακρίτριας.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι προηγήθηκε

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μετήχθη στα δικαστήρια από τις φυλακές Κορυδαλλού γύρω στις 8.30 το πρωί, με τον δικηγόρο της Αλέξη Κούγια σε δηλώσεις του να καταφέρεται εναντίον δημοσιογράφων και ιατροδικαστών που έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση. Ειδική αναφορά έκανε στην ειδική σύμβουλο της ανακριτικής διαδικασίας και καθηγήτρια Ιατροδικαστικής Χαρά Σπηλιοπούλου, ζητώντας να επιτρέψει την άρση του τηλεφωνικού της απορρήτου, για να φανούν οι επικοινωνίες που είχε με συναδέλφους της ιατροδικαστές που επίσης γνωμάτευσαν στο πλαίσιο της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης.

Μία μέρα νωρίτερα, έντονη ήταν η αντιπαράθεσή του με τον ιατροδικαστή Νικόλαο Καρακούκη, με τον οποίο αντάλλαξαν ανακοινώσεις.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δικαστική πλάνη. Είμαι σίγουρος ότι θα καταρρεύσει το κατηγορητήριο. Το σημαντικότερο είναι όλοι να καταλάβουν ότι η ελευθερία είναι το σημαντικότερο αγαθό. Ο κρατούμενος στις φυλακές πεθαίνει κάθε μέρα», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας, προσθέτοντας πως «όσες επιθέσεις και αν γίνονται εναντίον μου, δεν πρόκειται να μην κάνω το καθήκον μου και να βοηθήσω την κατηγορουμένη. Η Δικαιοσύνη είναι αυτή που απαντά σε όλα. Αυτό που με ενοχλεί είναι οι άσχετοι άνθρωποι, άσχετοι επειδή δεν γνωρίζουν τον Ποινικό Κώδικα. Θα πρέπει να προσέχουν αυτά που λένε, γιατί αντικείμενο της έρευνας είναι μία ανθρώπινη ζωή, αλλά και η προσωπική ελευθερία της κατηγορουμένης».

Οπως ανέφερε ο συνήγορος, παρέδωσε στην ανακρίτρια ένα απολογητικό υπόμνημα 125 σελίδων, στο οποίο η κατηγορουμένη αντέκρουε τις σε βάρος της κατηγορίες.

Η διαδικασία των ερωταπαντήσεων μεταξύ της δικαστικής λειτουργού και της κατηγορουμένης ξεκίνησε γύρω στις 13:00 και συνεχίστηκε μέχρι περίπου τις 17:15, ώρα κατά την οποία ο κ. Κούγιας αποχώρησε από το ανακριτικό γραφείο, ανακοινώνοντας πως η απολογία της κατηγορουμένης διεκόπη. Προχώρησε, δε, σε νέες δηλώσεις, σύμφωνα με τις οποίες «υποχρεώνεται να προβεί σε αίτηση εξαίρεσης κατά της ανακρίτριας, η οποία έθεσε ερωτήματα σε επίπεδο κουτσομπολιού».

Ο συνήγορος πρόσθεσε πως «για αυτά που κατέθεσαν οι ιατροδικαστές δεν έγινε καμία ερώτηση. Ζήτησα κι έκανα μια δήλωση στην ανακρίτρια, της είπα ότι αποδεικνύει τη μεροληπτικότητά της και πως μετά τις καταθέσεις των ιατροδικαστών αρνήθηκε την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή τους. Η απολογία διεκόπη από την ίδια την κυρία ανακρίτρια πριν υπογραφεί από την κατηγορουμένη. Αγνόησε το προσωπικό μου πρόβλημα αποδεικνύοντας τη μεροληπτικότητά της. Είμαι σε παρά πολύ δύσκολη θέση. Η κυρία κατηγορουμένη ήταν άψογη. Ειλικρινής και ανθρώπινη. Θα ζητήσω από τον Δικηγορικό Σύλλογο να διανείμω το υπόμνημα της κατηγορουμένης και την προφορική απολογία της για να καταλάβει ο κόσμος τι συμβαίνει».

Τελικώς η αίτηση εξαίρεσης κατά της ανακρίτριας (δεύτερη κατά σειρά, αφού είχε προηγηθεί ακόμα μία πριν περίπου 2 μήνες) κατατέθηκε στην Εισαγγελία λίγο πριν τις 19:30, με τη Ρ. Πισπιρίγκου να επιστρέφει στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οπως είναι κατανοητό, η δίκη για την υπόθεση της Τζωρτζίνας δεν κατέστη δυνατό να διεξαχθεί και έτσι ορίστηκε ως νέα δικάσιμος η 31η Ιανουαρίου, οπότε και αναμένεται να καταθέσει ο εν διαστάσει σύζυγος της κατηγορουμένης, Μάνος Δασκαλάκης.

EleftherosTypos.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com