Ρούλα Πισπιρίγκου: Θα αμφισβητήσουμε το πόρισμα, λέει ο δικηγόρος της – Υπάρχει «υπόγειος πόλεμος»

Κάνει λόγο για δύο αντιμαχόμενες πλευρές μεταξύ εμπειρογνωμόνων και τεχνικών συμβούλων

by Times Newsroom

Το πόρισμα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας κατατέθηκε και πλέον αναμένονται εξελίξεις στην υπόθεση – θρίλερ της Πάτρας. Ο δικηγόρος, στον οποίο ανέθεσε η ανακρίτρια την υπεράσπιση της μητέρας των τριών νεκρών κοριτσιών Ρούλας Πισπιρίγκου, Κ. Ζάρδας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι το πόρισμα πρόκειται να αμφισβητηθεί, ενώ εκτίμησε ότι στο δικαστήριο θα υπάρξει μάχη και μεταξύ των ιατρών και επιστημόνων.

Ο δικηγόρος έκανε λόγο για «υπόγειο πόλεμο» και μίλησε για δύο αντιμαχόμενες πλευρές μεταξύ εμπειρογνωμόνων και τεχνικών συμβούλων. Είναι εκείνοι που υποστηρίζουν τον ασφυκτικό θάνατο και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπήρξε ασφυκτικός θάνατος.

Σημειώνεται πως η πρώτη αντίδραση της πλευράς της Ρούλας Πισπιρίγκου ήρθε μέσω του Όθωνα Παπαδόπουλου ο οποίος μίλησε στην εκπομπή του STAR «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπίρίγκου τόνισε ότι από τη μία μεριά υπάρχει το πόρισμα της κ. Τσιόλα και της κ. Τσάκωνα που ανέφεραν για την Ίριδα ως αιτία θανάτου την αγενεσία φλεβόκομβου και το πνευμονικό οίδημα, ενώ για την Μαλένα την υπατική ανεπάρκεια. Από την άλλη το πόρισμα των Καρακούκη – Καλόγρια που αναφέρουν ως αιτία την ασφυξία.

«Ποιο από τα δύο πορίσματα πρέπει να υιοθετήσουμε και γιατί;», είπε ο Όθωνας Παπαδόπουλος, αμφισβητώντας παράλληλα το πόσο έγκυρη μπορεί να είναι η επανεξέταση μιας ιατροδικαστικής εξέτασης.

«Επιτρέπεται δεύτερος βαθμός κρίσης σε νεκροψία; Μπορούμε να βασιστούμε στο πόρισμα δύο ανθρώπων που εξέτασαν έγγραφα και όχι τους επιστήμονες που έκαναν τις νεκροτομές στα παιδιά;», σημείωσε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή