Σακελλαροπούλου: Απέναντι στην ανθρωπιστική κρίση που γέννησε η εισβολή στην Ουκρανία οφείλουμε να δείξουμε αλληλεγγύη

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφτηκε το Ουκρανικό Πολιτιστικό και Μορφωτικό Κέντρο «Μπερεγίνια»

by Times Newsroom

Στην ανάγκη για έμπρακτη αλληλεγγύη, απέναντι στη μεγάλη ανθρωπιστική κρίση, που γέννησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, εστίασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την επίσκεψή της στο Ουκρανικό Πολιτιστικό και Μορφωτικό Κέντρο «Μπερεγίνια».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με Ουκρανούς μαθητές, που έφτασαν στη χώρα μας μετά την έναρξη του πολέμου, καθώς συνολικά 34 παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών παρακολουθούν μαθήματα στα ουκρανικά, κάποιες ημέρες της εβδομάδας.

«Στο Ουκρανικό Πολιτιστικό και Μορφωτικό κέντρο ”Μπερεγίνια” συνάντησα Ουκρανούς μαθητές και μαθήτριες που, αφού έζησαν τον τρόμο των βομβαρδισμών και τον βίαιο ξεριζωμό από τα σπίτια τους, βρήκαν ασφαλές καταφύγιο στην Ελλάδα και συνεχίζουν το σχολείο στη χώρα μας» είπε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε δηλώσεις της κατά την ολοκλήρωση της επίσκεψής της σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Απέναντι στη μεγάλη ανθρωπιστική κρίση που γέννησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, οφείλουμε να δείξουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας. Πρώτα απ’ όλα στα παιδιά, τα πρώτα θύματα αυτού του πολέμου, που χρειάζονται την αμέριστη υλική και ψυχολογική μας στήριξη για όσο καιρό δοκιμάζεται η πατρίδα τους» συμπλήρωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com