Σακελλαροπούλου: Να δώσουμε σε όλα τα παιδιά μια οικογένεια, ένα περιβάλλον αγάπης και φροντίδας

Γιορτή αφιερωμένη στη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού στο Προεδρικό Μέγαρο

by Times Newsroom

«Ας μην κωφεύουμε στην βουβή κραυγή των παιδιών (…) Ας σεβαστούμε το απαράγραπτο δικαίωμά τους σε μια προστατευμένη αθωότητα» δήλωσε σήμερα η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στη διάρκεια μιας μεγάλης γιορτής αφιερωμένης στα παιδιά που διοργάνωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού.

Περισσότερα από 45 παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS Βάρης και πολλά ακόμα παιδιά συνοδευόμενα από τους γονείς τους παρευρέθηκαν από νωρίς το πρωί στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου. Εκεί έπαιξαν, διασκέδασαν με τη βοήθεια ειδικών παιδαγωγών και δοκίμασαν απολαυστικά εδέσματα.

Με ανάρτησή της στο Facebook, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού και στην ειδική αυτή εκδήλωση. Έγραψε ότι τα μικρά παιδιά αποτελούν «το καλύτερο αύριο αυτού του κόσμου» και υπογράμμισε ότι «μέρες όπως η σημερινή δεν μπορούν να εξαντλούνται σε ευχολόγια και κενές διακηρύξεις».

Η ανάρτηση της ΠτΔ:

Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου ήταν αφιερωμένος στο καλύτερο αύριο αυτού του κόσμου, τα παιδιά.

Ήρθαν από το Παιδικό Χωριό SOS της Βάρης, με πρόσωπα φωτεινά, έτοιμα να αντικρίσουν παντού το θαύμα, σ’ ένα λουλούδι, μια πεταλούδα, ένα παιχνίδι, έπαιξαν και διασκέδασαν για ώρα πολλή. Μαζί τους ήρθαν και άλλα παιδιά και μοιράστηκαν στιγμές ξεγνοιασιάς και χαράς. Βλέποντάς τα, η σκέψη στρέφεται αναπόφευκτα σε όσες μικρές υπάρξεις έχουν γνωρίσει από την τρυφερή τους ηλικία την πιο σκοτεινή και άγρια πλευρά της ζωής. Παιδιά κακοποιημένα, παραμελημένα, φοβισμένα, καταδικασμένα σε μιαν απέραντη, ζοφερή μοναξιά.

Η βία κατά των παιδιών, λεκτική, σωματική, σεξουαλική, είναι ένα έγκλημα διαρκές. Ο αντίκτυπός του στο θύμα αλλά και στην κοινωνία εκτείνεται μέσα στον χρόνο, σφραγίζοντας ανεξίτηλα την ψυχή όσων την υφίστανται και στιγματίζοντας τον συλλογικό μας βίο. Μέρες όπως η σημερινή δεν μπορούν να εξαντλούνται σε ευχολόγια και κενές διακηρύξεις. Ας μην κωφεύουμε στην βουβή κραυγή των παιδιών αυτών. Ας σεβαστούμε το απαράγραπτο δικαίωμά τους σε μια προστατευμένη αθωότητα. Ας δώσουμε σε όλα τα παιδιά μια οικογένεια, ένα περιβάλλον αγάπης και φροντίδας μέσα στο οποίο θα ανθίσουν και θα ευημερήσουν στα πιο σημαντικά, τα διαπλαστικά χρόνια της ζωής τους. Οικοδομώντας ένα παρόν αρμονικό για το παιδί δεν εκπληρώνουμε απλώς ένα κοινωνικό καθήκον. Βάζουμε τα θεμέλια για ένα πιο φωτεινό μέλλον, για έναν καλύτερο κόσμο.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή