Σακελλαροπούλου σε Ζελένσκι: Είμαστε και θα είμαστε μαζί σας…

...Θα συνεχίσουμε στον δρόμο της έμπρακτης υποστήριξης στον ουκρανικό λαό

by Times Newsroom

Το μήνυμα πως οι δυνάμεις του αναθεωρητισμού συνιστούν απειλή για τις σύγχρονες δημοκρατίες, έστειλε η πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου του Economist. Απευθυνόμενη προς τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, η κ. Σακελλαροπούλου εξέφρασε την αμέριστη και έμπρακτη υποστήριξη της Ελλάδας στον ουκρανικό λαό.

«Είμαστε και θα είμαστε μαζί σας (…) Θα συνεχίσουμε στον δρόμο της έμπρακτης υποστήριξης στον ουκρανικό λαό», είπε η Ελληνίδα ΠτΔ, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας έχει δεχθεί πολλούς Ουκρανούς πρόσφυγες από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία μέχρι και σήμερα.

Για την εισβολή, η κ. Σακελλαροπούλου τόνισε ότι επανέφερε τη βαρβαρότητα του πολέμου στην Ευρώπη ενώ πρόσθεσε ότι το απαραβίαστο των συνόρων, είναι η βάση της συμβίωσης μετά το 1945.

Από μεριάς του, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε ότι «κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια νέα ρωσική εισβολή σε κάποια άλλη γειτονική χώρα. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι πιθανό». Πρόσθεσε ότι η Ρωσία αναζητεί χώρο για αντιδημοκρατικές τακτικές.

Ο Ουκρανός πρόεδρος επεσήμανε πως οι εγγυήσεις ασφάλειας μέσω του διαλόγου με τη Ρωσία καταστρατηγήθηκαν ήδη από το 2014 και τόνισε ότι τώρα χρειάζεται περισσότερη ασφάλεια και περισσότερη αλληλεγγύη από ποτέ.

Ακόμη, ο κ. Ζελένσκι σχολίασε πως μέσω της Gazprom, η Ρωσία επιχειρεί να δημιουργήσει κρίση πληθωρισμού στην Ευρώπη και να διασπάσει την ενότητά της. «Οφείλουμε όλοι να απαντήσουμε στο ερώτημα τι πρέπει να κάνουμε για να σταματήσουμε τη ρωσική επιθετικότητα», είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, ο οποίος συμπλήρωσε ότι η χώρα του κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχουν γκρίζες ζώνες.

«Αν όλες οι κυρώσεις εφαρμοστούν 100% χωρίς εξαιρέσεις, θα είναι δύσκολο για τη διεθνή κοινότητα, αλλά θα είναι ακόμα πιο δύσκολο για τη Ρωσία, και θα την αναγκάσουν να σταματήσει αυτόν τον πόλεμο», είπε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας, τέλος, την ευγνωμοσύνη του στην Ελλάδα και την Ευρώπη για την υποστήριξή τους.

«Είμαι απολύτως βέβαιος ότι με τη διατήρηση της ενότητας και τη διεθνή υποστήριξη για την ενδυνάμωση της Ουκρανίας θα αρπάξουμε τη νίκη στο μέλλον», κατέληξε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, σημειώνοντας: «Η Ευρώπη θα πρέπει να κατανοήσει ότι αυτός δεν είναι πόλεμος της Ουκρανίας αλλά πόλεμος της Ευρώπης. Πολεμάμε για την προστασία της».

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com