Σακελλαροπούλου: Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για την εκπλήρωση του συνταγματικού μου ρόλου

by Times Newsroom 1

Λίγο πριν τις 12.30 έφτασαν στο ΣτΕ τα μέλη της αντιπροσωπείας της Βουλής με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, προκειμένου να ανακοινώσουν στην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου την απόφαση του Σώματος να την εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου εξελέγη από τη Βουλή, με 261 ψήφους, Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Την υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, που πρότεινε για τη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός την περασμένη εβδομάδα, στήριξαν, εκτός από τη ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ. Η υποψηφιότητα της κυρίας Σακελλαροπούλου συγκέντρωσε 261 ψήφους.

Η ορκωμοσία της κυρίας Σακελλαροπούλου θα γίνει στις 13 Μαρτίου 2020 μετά την λήξη της θητείας του νυν προέδρου Προκόπη Παυλόπουλου.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου έγραψε ιστορία καθώς ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία από το κοινοβούλιο ως η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στην ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης, η Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου η οποία διαδέχεται τον Προκόπη Παυλόπουλο εκλέχθηκε νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκεντρώνοντας 261 ψήφους.

Την ικανοποίησή του για την την εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου με ευρεία πλειοψηφία στην Προεδρία της Δημοκρατίας εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά το τέλος της ψηφοφορίας στη Βουλή.

«Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επιβεβαιώνει ότι στα μεγάλα μπορούμε να συμφωνήσουμε για μια Ελλάδα που μπαίνει στην νέα εποχή» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τασουλάς ο οποίος ήταν περιστοιχισμένος από εκπροσώπους του ελληνικού κοινοβουλίου όλων των κομμάτων, ανακοίνωσε στην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή για τη θέση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Η εύλογη συνταγματικά και ιστορικά επιταγή για συναινετική επιταγή πέτυχε και με το παραπάνω, είπε ο πρόεδρος της Βουλής.

Ο κ. Τασούλας ο οποίος εξήρε το έργο και την πορεία της κ. Σακελλαροπούλου, είπε ότι στο πρόσωπό της  τιμάται η Δικαιοσύνη ενώ μίλησε για τις σύγχρονες προκλήσεις της χώρας και της ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της.

Ευχαριστίες Σαεκλλαροπούλου

Από την πλευρά της η κ. Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε όλους τους βουλευτές και διαβεβαίωσε ότι έχει πλήρη συναίσθηση για το βάρος που επωμίζεται.

«Δεσμεύομαι ότι θα ασκήσω τα καθήκοντά μου βάσει όσων προβλέπει το Σύνταγμα. Η χώρα μας, ένα σύγχρονο κράτος Δικαίου αποτελεί παράγοντα σταθερότητας , ανάπτυξης και σταθερότητας στην περιοχή». Και για να γίνει αυτό, όπως είπε,

Από την πλευρά της η κ. Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε όλους τους βουλευτές και διαβεβαίωσε ότι έχει πλήρη συναίσθηση για το βάρος που επωμίζεται. .Δεσμεύομαι ότι θα ασκήσω τα καθήκοντά μου βάσει όσων προβλέπει το Σύνταγμα.

Απαραίτητη προϋπόθεση, πρόσθεσε,  είναι η διασφάλιση της εδαφικής μας ακεραιότητας της χώρας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή