Σαλμάν Ρούσντι: Βγήκε από τον αναπνευστήρα, μπόρεσε να μιλήσει

Ευχάριστα νέα για την κατάσταση της υγείας του διάσημου συγγραφέα Σαλμάν Ρούσντι ο οποίος έπεσε θύμα επίθεσης την Παρασκευή σε εκδήλωση στις ΗΠΑ, μετέφερε ο ατζέντης του το βράδυ του Σαββάτου.

by Times Newsroom

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Μάικλ Χιλ ο Ρούσντι, ο οποίος μαχαιρώθηκε αρκετές φορές από τον 24χρονο Χαντί Ματάρ, αφενός βγήκε από τον αναπνευστήρα και αφέτερου κατάφερε να μιλήσει.

Στο μεταξύ, η συγγραφέας της δημοφιλέστατης σειράς βιβλίων του Χάρι Πότερ, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, εισέπραξε σοκαριστικές απειλές όταν εξέφρασε την συμπαράστασή της στον Σαλμάν Ρούσντι, μετά την επίθεση με μαχαίρι που εκείνος δέχθηκε.

Σε δημοσίευσή της στο Twitter, η Βρετανίδα συγγραφέας έγραψε συγκεκριμένα ότι «Αισθάνομαι αηδία αυτή τη στιγμή. Ας είναι καλά», αναφερόμενη στον Ρούσντι.

«Μην ανησυχείς, είσαι η επόμενη» της απάντησε ένας χρήστης του Twitter ο οποίος, σύμφωνα με την Daily Mail, περιέγραψε τον δράστη της επίθεσης του Ρούσντι ως «επαναστάτη σιίτη μαχητή».

ΗΠΑ: Αυτός είναι ο ύποπτος για την επίθεση στον Σαλμάν Ρούσντι

O ύποπτος για την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε ο Σαλμάν Ρούσντι κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης στην πολιτεία της Νέας Υόρκης εκδήλωνε συμπάθεια για τον σιιτικό εξτρεμισμό, αλλά και για τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν (IRGC), όπως μετέδωσε σήμερα το NBC στη Νέα Υόρκη, επικαλούμενο πηγές των υπηρεσιών επιβολής του νόμου.

Σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, ο εισαγγελέας της κομητείας Chautauqua Τζέισον Σμιτ είπε για τον 24χρονο ύποπτο: «Το άτομο που ευθύνεται για την επίθεση χθες, ο Χαντί Ματάρ, έχει κατηγορηθεί επίσημα για απόπειρα δολοφονίας σε δεύτερο βαθμό και επίθεση σε δεύτερο βαθμό».

Ο γεννημένος στην Ινδία Ρούσντι που πέρασε χρόνια κρυμμένος, μετά από την παρότρυνση του Ιράν προς τους μουσουλμάνους να τον σκοτώσουν, μετά την έκδοση το Σεπτέμβριο 1988, των «Σατανικών στίχων» δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στο λαιμό και στον κορμό του σώματός του, στη διάρκεια μιας εκδήλωσης σε ένα αμφιθέατρο πολιτιστικού κέντρου στην Τσοτόκουα, στο βορειοδυτικό τμήμα της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Μετά από ένα χειρουργείο που διήρκησε για ώρες, ο Ρούσντι παρέμεινε διασωληνωμένος και μη ικανός να μιλήσει το βράδυ της Παρασκευής.

Η αστυνομία προχώρησε στην αναγνώριση των στοιχείων του δράστη της επίθεσης. Πρόκειται για τον 24χρονο Χάντι Ματάρ από το Φέιρβιου του Νιου Τζέρσεϊ που αγόρασε ένα εισιτήριο για την εκδήλωση Ιδρύματος Τσοτόκουα στα δυτικά της πολιτείας Νέας Υόρκης.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com