Σάλος στη Γαλλία με τον Τσαβούσογλου: Κάλεσε τους Τούρκους να ενεργούν «συντονισμένα» κατά της αρμενικής διασποράς

Την αντίδραση των αρμενικών οργανώσεων προκάλεσε η παρότρυνση του Τούρκου υπουργού εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου προς τους ομοεθνείς του που ζουν στη Γαλλία, «να ενεργούν κατά της αρμενικής διασποράς με πιο συντονισμένο τρόπο».

by Times Newsroom

Παρότρυνση που έγινε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Τσαβούσογλου στο Στρασβούργο, όπου συναντήθηκε στο τουρκικό προξενείο με εκπροσώπους της τουρκικής κοινότητας στη Γαλλία. Ο Φράνκ Παπατζιάν, συμπρόεδρος του Συμβουλίου Συντονισμού των Αρμενικών Οργανώσεων της Γαλλίας, δήλωσε πως με την αναφορά αυτή ο Τούρκος υπουργός ενθαρρύνει τη βία κατά των Γάλλων αρμενικής καταγωγής.

«Αισθανόμαστε απειλή από τα λόγια του Τούρκου υπουργού. Θεωρούμε ότι τα λόγια του συνιστούν έκκληση για βία και αναμένουμε από τη γαλλική κυβέρνηση να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας» τόνισε ο Παπατζιάν επικρίνοντας ταυτόχρονα τη γαλλική κυβέρνηση επειδή «δεν αντιδρά διότι δεν θέλει να δυσαρεστήσει την Τουρκία».

«Η ιστορία των σχέσεων μεταξύ της γαλλικής και της τουρκικής κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια δείχνει ότι το Παρίσι δεν δίνει ποτέ τις κατάλληλες απαντήσεις στις προσβολές και τις απειλές της Άγκυρας» είπε ο Παπατζιάν, ζητώντας από τη γαλλική κυβέρνηση να απελάσει τον Τούρκο πρέσβη, να απαιτήσει δημόσια συγγνώμη και να θεωρήσει τον Eρντογάν υπεύθυνο σε περίπτωση επιθέσεων σε πληθυσμούς από Τούρκους κομάντο.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή