Σάλος στη Γαλλία: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής των Πρασίνων μετά από κατηγορίες για ψυχολογική βία κατά πρώην συντρόφου του

«Κατηγορούμαι για γεγονότα που δεν μου έχουν παρουσιασθεί» λέει ο ίδιος

by Times Newsroom

Την παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα του κόμματος Ευρώπη Οικολογία Οι Πράσινοι της Γαλλίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα (26/9) ο Ζουλιέν Μπαγιού έπειτα από την διατύπωση κατηγοριών για ψυχολογική βία κατά πρώην συντρόφου του, απέναντι στις οποίες θεωρεί ότι δεν μπορεί να υπερασπισθεί τον εαυτό του.

«Ανακοίνωσα σήμερα το πρωί στα μέλη της παράταξης Ευρώπη Οικολογία Οι Πράσινοι την παραίτησή μου από τα καθήκοντα του εθνικού γραμματέα», υπογράμμισε ο Ζουλιέν Μπαγιού σε ανακοίνωσή του προσθέτοντας ότι θα εγκαταλείψει και την προεδρία της κοινοβουλευτικής ομάδας στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Τα γεγονότα που του προσάπτονται δεν είναι γνωστά, καθώς δεν έχει κατατεθεί προσφυγή και, κατά συνέπεια, δεν διεξάγεται δικαστική έρευνα.

Ο Ζουλιέν Μπαγιού τονίζει, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «κατηγορείται για γεγονότα που δεν του έχουν παρουσιασθεί και για τα οποία οι κατήγοροί του λένε ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμα» και κατά συνέπεια δεν μπορεί ο ίδιος να υπερασπισθεί τον εαυτό του «αφού αρνούνται να τον ακούσουν». «Μία απαράδεκτη κατάσταση».

Τον Ιούλιο, ο Ζουλιέν Μπαγιού είχε εξηγήσει στην εφημερίδα Le Figaro, όταν η υπόθεση είχε παραπεμφθεί σε εσωτερικό όργανο του κόμματος για περιστατικά βίας και σεξουαλικής παρενόχλησης, ότι επρόκειτο για «έναν χωρισμό που συνοδεύτηκε από σχεδόν ανοικτές απειλές (εναντίον του) και για ένας είδος εργαλειοποίησης που δεν μπορώ παρά να καταδικάσω».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή