Σαμ Μέντες: Τα ουδέτερα ως προς το φύλο βραβεία Όσκαρ είναι «αναπόφευκτα»

«Αν μία ταινία κερδίσει ένα βραβείο, είναι πιο πιθανό να πάω να τη δω»

by Times Newsroom

Για το θέμα των ουδέτερων ως προς το φύλο κινηματογραφικών βραβείων μίλησε ο οσκαρικός σκηνοθέτης Σαμ Μέντες τονίζοντας ότι πιστεύει πως είναι «αναπόφευκτο» τα Όσκαρ να οδηγηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Κατά τη διάρκεια νέας συνέντευξής του στο BBC, ο σκηνοθέτης της ταινίας «Empire of Light» ρωτήθηκε για το αίτημα της ηθοποιού Έμμα Κόριν να μην υπάρχουν κατηγορίες βραβείων με βάση το φύλο.

«Συμφωνώ με αυτό, ναι, και νομίζω ότι μπορεί να είναι αναπόφευκτο στο τέλος» είπε o Άγγλος σκηνοθέτης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Νομίζω ότι σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται και νομίζω ότι είναι απολύτως λογικό. Η αλήθεια είναι ότι τα βραβεία είναι τηλεοπτικό σόου. Ξέρετε, τα βραβεία υπάρχουν για την προώθηση ταινιών», πρόσθεσε.

«Αν μία ταινία κερδίσει ένα βραβείο, είναι πιο πιθανό να πάω να τη δω», ανέφερε ο Σαμ Μέντες διευκρινίζοντας ότι οι βραβεύσεις δεν αφορούν την τέχνη, αλλά συνδέονται με την πώληση ταινιών.

Ο Σαμ Μέντες κέρδισε Όσκαρ για τη σκηνοθεσία της ταινίας «American Beauty» το 1999. Ήταν, επίσης, υποψήφιος σε διάφορες κατηγορίες για Όσκαρ για την πολεμική ταινία του 2019 «1917».

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή