Σαν στη Σκηνή του Bauhaus

by Times Newsroom 1

Ο Oskar Schlemmer (1888-1943) υπήρξε εμβληματική μορφή της Σκηνής του Bauhaus, την οποία και διηύθυνε από το 1923 έως το 1929.

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν αυτήν τη θρυλική Σκηνή του Bauhaus, κατασκευάζοντας οι ίδιοι τα κοστούμια τους, δοκιμάζοντας το συνδυασμό κίνηση-μουσική και χορεύοντας μοτίβα του αριστουργηματικού «Τριαδικού Μπαλέτου» που έχει επηρεάσει σημαντικά χορό, design και μόδα του 20ου αιώνα, αλλά και του σήμερα.
Θα προβληθούν αποσπάσματα από την αναβίωση του «Τριαδικού Μπαλέτου» του 1970.
Τα υλικά των κατασκευών θα διατίθενται και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Το εργαστήριο διευθύνει η ιστορικός και κριτικός χορού Νατάσα Χασιώτη.

Natasha Hassiotis

@ Goethe-Institut Athen

Η Νατάσα Χασιώτη εργάζεται ως Κριτικός/Ιστορικός Χορού από το 1992. Έχει συνεργαστεί με πολλά έντυπα, ως αρθρογράφος και κριτικός χορού, θεάτρου, τηλεόρασης (Tο Βήμα, Ημερησία, Athens News, Dance Theatre Journal, Tanz κλπ.) Έχει εργαστεί στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο (Εν Λευκώ, Seven X, ΝΕΤ), έχει μεταφράσει έντεκα βιβλία, ενώ το ντοκιμαντέρ της για το Σύγχρονο Χορό στην Ελλάδα βρίσκεται στην New York Public Libary. Έχει εκδώσει δύο βιβλία, το Μεγάλοι Χορογράφοι-Συνεντεύξεις και την graphic novel The Wedding. Διδάσκει Ιστορία/Κοινωνιολογία Χορού και αρχαίο δράμα από το 1993. Στην Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης δίδαξε από το 2000 έως το 2018. Έχει δώσει διαλέξεις και διευθύνει σεμινάρια και εργαστήρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πρόσφατα στο Κassel το εργαστήριο Dance History Lectures and performance.

  • Κοστούμια-Μάσκες-Κίνηση-Χορός
  • Εργαστήριο για ενήλικες από 18 χρονών με αφετηρία «Το Τριαδικό Μπαλέτο» (1922) του Oskar Schlemmer
  • Συμμετοχή: δωρεάν εδώ
  • Αριθμός συμμετεχόντων έως 10
  • Δηλώστε συμμετοχή

Πα, 06.12.2019

17:30 – 20:30
ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ
Λεωφ. Συγγρού 364
17674 Καλλιθέα

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή