Σχολεία: Σάλος για την «Ελληνική Αγωγή» του Άδωνι Γεωργιάδη – Τι απαντά ο ίδιος

Στην υπουργό Παιδείας στρέφονται τα πυρά της αντιπολίτευσης, αλλά και πολλών χρηστών των social media, την οποία κατηγορούν για «σκοταδισμό»

by Times Newsroom

Η δημοσιοποίηση του εγγράφου με την έγκριση του υπουργείου Παιδείας και της Νίκης Κεραμέως, ώστε η «Ελληνική Αγωγή» που ανήκει στον Άδωνι Γεωργιάδη να εισέλθει στα δημόσια σχολεία, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και σχόλια τόσο στα social media, όσο και από στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το θέμα σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, με ανάρτησή του στο twitter, κατηγορώντας την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως για «σκοταδισμό».

Σημείωσε, μάλιστα, πως «στην επίθεση στο ΕΠΑΛ, δεν είχε δει τους νεοναζί, τώρα κάνει πως δεν βλέπει την alt right και διαφημίζει τζάμπα το μαγαζί του Γεωργιάδη».

Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη

Ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε, με ανάρτησή του, ότι «τα μαθήματα είναι προαιρετικά και δωρεάν και κανένα δημόσιο χρήμα δεν πηγαίνει σε μας», παραπέμποντας στην πρώτη παράγραφο της απόφασης.

 

Σκληρή γλώσσα από τον Νίκο Φίλη

Για «ακροδεξιά αρχαιολαγνεία και ανοιχτή προπαγάνδα» αλλά και για «πλάτες» του υπουργείου Παιδείας σε εταιρείες για να διαφημίζουν το προϊόν τους, κάνει λόγο ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, σε μια πολύ σκληρή δήλωση κατά της Νίκης Κεραμέως.

Ο κ. Φίλης κατηγορεί την υπουργό Παιδείας ότι έκανε «έξωση» στην Κοινωνιολογία, αλλά έβαλε την Ελληνική Αγωγή στα σχολεία, καθώς και ότι «πέταξε στο καλάθι των αχρήστων το νέο πρόγραμμα Ιστορίας» και «έχει ανοίξει τις πόρτες των σχολείων σε ένα ορυμαγδό, μια οχλαγωγία αντιεπιστημονικών, αντιπαιδαγωγικών και οπισθοδρομικών απόψεων από πλήθος εταιρειών, που κινούνται από την ακροδεξιά αρχαιολαγνεία ως την ανοιχτή προπαγάνδα κατά των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών και των μαθητών».

Και αυτό, σημειώνει ο Νίκος Φίλης, «με το αζημίωτο, βέβαια, αφού με την έμμεση πλάτη του υπουργείου, οι εταιρείες διαφημίζουν και το προϊόν τους, με διόλου ευκαταφρόνητες τιμές. Αν και με… πολύ καλές εκπτώσεις, όπως διαβάζω, αφού σε μια περίπτωση η τιμή από 2.500 ευρώ κατεβαίνει στα 1.200!».

Σχετικά με τα προγράμματα της Ελληνικής Αγωγής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για «εικόνα παρακμής» και κατηγορεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας πως «στέλνει στα σχολεία την ιδιωτική επιχείρηση άλλου υπουργού».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή