Σχολεία – Ζέττα Μακρή: Πάνω από 31.000 τα εν δυνάμει κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

«Δεν είναι ανησυχητικό καθώς μιλάμε για τον έλεγχο ενός πληθυσμού 1,6 εκατ. ανθρώπων»

by Times Newsroom

Για τα εν δυνάμει κρούσματα κορονοϊού τα οποία εντοπίστηκαν από τα self test που γίνονται στην εκπαιδευτική κοινότητα με αφορμή το άνοιγμα και τη λειτουργία των σχολείων και ανέρχονται σε πάνω από 31.000 μίλησε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή.

«Ξεπερνούν τις 31.000 τα εν δυνάμει κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ τη Δευτέρα (17/1).

«Θα πρέπει να ελεγχθούν με rapid ή PCR για να διαπιστωθεί πόσα από αυτά είναι πραγματικά κρούσματα»

Όπως διευκρίνισε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων πρόκειται για άτομα των οποίο το self test βγήκε θετικό και με βάση τα πρωτόκολλα θα πρέπει να ελεγχθούν με rapid ή PCR για να διαπιστωθεί πόσα από αυτά είναι πραγματικά κρούσματα κορονοϊού.

«Σε σύνολο 31.000 εν δυνάμει κρουσμάτων τα 6.500 εντοπίστηκαν στα self test της Πέμπτης και ενδεχομένως μπορεί να οφείλονται σε ενδοσχολική διασπορά και όλα τα υπόλοιπα προήλθαν μετά από τις διακοπές» δήλωσε και διαπίστωσε «άρα ο λόγος της νόσησης δεν ήταν η σχολική δραστηριότητα».

Η Ζέττα Μακρή κλείνοντας υπογράμμισε ότι ακόμη και εάν επιβεβαιωθεί ότι και τα 31.000 είναι κρούσματα κορονοϊού, δεν είναι ανησυχητικό καθώς μιλάμε για τον έλεγχο ενός πληθυσμού 1,6 εκατ. ανθρώπων, δηλαδή περίπου 2%.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή