Σε «λευκή ζώνη»-χωρίς αυστηρούς περιορισμούς από τη Δευτέρα 29 εκατομμύρια Ιταλοί

by Times Newsroom 1

Από την ερχόμενη Δευτέρα, 14 Ιουνίου, συνολικά 29 εκατομμύρια Ιταλοί αναμένεται να βρεθούν σε «λευκή ζώνη», δηλαδή σε περιοχές χωρίς αυστηρές απαγορεύσεις και περιορισμούς.

Πέντε νέες περιφέρειες πρόκειται να μετατραπούν σε τρεις ημέρες σε «λευκή ζώνη»: πρόκειται για τις ευρύτερες περιοχές της Ρώμης, του Μιλάνου, της Μπολώνια, του Μπάρι και τον αυτόνομο νομό του Τρέντο, στην βορειοανατολική Ιταλία.

Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα της τελευταίας εβδομάδας, η μετάδοση του ιού θεωρείται χαμηλή σε όλη τη χώρα, εκτός από τη Σαρδηνία, στην οποία είναι μέτρια.

Θετικά θεωρούνται και τα στοιχεία που αφορούν τις εισαγωγές στα νοσοκομεία: στις μονάδες εντατικής θεραπείας οι κλίνες με ασθενείς της Covid-19 στη φάση αυτή είναι το 8% του συνόλου.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τη διαδικασία εμβολιασμού των κατοίκων, θεωρείται πιθανό να υπάρξει «ισχυρή σύσταση» από την επιτροπή επιστημόνων, που συμβουλεύει την ιταλική κυβέρνηση, υπέρ της χρήσης του σκευάσματος της Astrazeneca σε άτομα 60 ετών και άνω.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή