Σε μερικό lockdown τριών εβδομάδων μπαίνει η Ολλανδία

Πλήρως εμβολιασμένο το 85% του πληθυσμού

by Times Newsroom 1

Σε μερικό lockdown τριών εβδομάδων εισέρχεται η Ολλανδία. Τα μπαρ και τα εστιατόρια θα κλείσουν νωρίς και οι αθλητικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν. Τα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν την Παρασκευή το απόγευμα.

Ο ολλανδικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός NOS είπε ότι τα πρώτα τέτοια μέτρα στη Δυτική Ευρώπη από το καλοκαίρι θα τεθούν σε ισχύ το βράδυ του Σαββάτου σε μια προσπάθεια να σταματήσει η αύξηση των κρουσμάτων COVID-19, τα οποία σημείωσαν ρεκόρ την Πέμπτη με περισσότερα από 16.000.

Οι άνθρωποι θα κληθούν να εργάζονται από το σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο και δεν θα επιτρέπεται το κοινό σε αθλητικές εκδηλώσεις τις επόμενες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένων αγώνων ποδοσφαίρου ανώτατου επιπέδου. Σχολεία, θέατρα και κινηματογράφοι θα παρέμεναν ανοιχτά.

Το υπουργικό συμβούλιο του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε θα λάβει την τελική απόφαση κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου την Παρασκευή και θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής συνέντευξης Τύπου που έχει προγραμματιστεί για τις 19.00 (ώρα Ελλάδος)

Δεν ήταν σαφές εάν η κυβέρνηση θα υιοθετούσε μια πολιτικά ευαίσθητη σύσταση από την κορυφαία συμβουλευτική επιτροπή για την πανδημία για τον περιορισμό της πρόσβασης σε δημόσιους χώρους σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή είχαν COVID-19 μετά την περίοδο καραντίνας.

Το νέο κύμα λοιμώξεων έχει ασκήσει πίεση στα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, αναγκάζοντάς τα να περιορίσουν ξανά την τακτική φροντίδα για τη θεραπεία ασθενών με COVID-19.

Ένα νέο lockdown θα σήμαινε μια δραστική στροφή στην πολιτική για την ολλανδική κυβέρνηση, η οποία μέχρι τον περασμένο μήνα πίστευε ότι ένα σχετικά υψηλό ποσοστό εμβολιασμού θα σήμαινε ότι θα μπορούσε να χαλαρώσει περαιτέρω τα μέτρα προς το τέλος του έτους.

Αλλά δεν είναι η μόνη χώρα που εξετάζει αυστηρά μέτρα καθώς οι λοιμώξεις αυξάνονται σε επίπεδα ρεκόρ. Η Αυστρία είπε την Πέμπτη ότι απείχαν μέρες από το να τεθούν εκατομμύρια μη εμβολιασμένοι άνθρωποι σε lockdown.

Περίπου το 85% του ενήλικου πληθυσμού της Ολλανδίας έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά του COVID-19. Τα ενισχυτικά εμβόλια έχουν χορηγηθεί μέχρι στιγμής μόνο σε μια μικρή ομάδα ατόμων με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα και θα προσφερθούν σε άτομα ηλικίας 80 ετών και άνω τον Δεκέμβριο.

με πληροφορίες από το Reuters

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή