Σε παραδοσιακή τελετή τσαγιού στο Βιετνάμ η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Η ΠτΔ ξεναγήθηκε στον Κόλπο Χα Λονγκ, μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

by Times Newsroom

Την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη μυσταγωγία μιας παραδοσιακής τελετής τσαγιού είχε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συνεχίζοντας την επίσημη επίσκεψή της στο Βιετνάμ.

Συνοδευόμενη από την αντιπρόεδρο της χώρας Vo Thi Anh Xuan συμμετείχε στο εθιμοτυπικό που ακολουθείται και χαρακτηρίζεται από την απλότητα και την αρμονία κινήσεων, με στόχο την προετοιμασία και την προσφορά του τσαγιού με ιδιαίτερο σεβασμό προς τους καλεσμένους, με βάση την ασιατική κουλτούρα και παράδοση.

Στη συνέχεια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στον Κόλπο Χα Λονγκ, μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και αμέσως μετά επισκέφθηκε την παλαιά συνοικία στο Ανόι, που βρίσκεται έξω από την αυτοκρατορική ακρόπολη Thang Long και αποτελεί ζωντανή υπενθύμιση του ιστορικού παρελθόντος της πόλης αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Κατά την επίσκεψή της ξεναγήθηκε σε παραδοσιακό σπίτι και ενημερώθηκε για τα ήθη και τα έθιμα, αλλά και τον τρόπο ζωής και τις συνήθειες του λαού του Βιετνάμ.

Στη συνέχεια η κ. Σακελλαροπούλου μετέβη στον «Ναό Φιλολογίας», το πρώτο Πανεπιστήμιο του Βιετνάμ. Ο «Ναός Φιλολογίας» ιδρύθηκε τον 11ο αιώνα και εκπαίδευε τους φοιτητές, οι οποίοι στη συνέχεια προορίζονταν να στελεχώσουν την αυτοκρατορική αυλή, ενώ δίδασκε και ο ίδιος ο αυτοκράτορας τον Κουμφουκιανισμό.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com