Σε θέσεις μάχης τα πολεμικά πλοία των Ρώσων ανοιχτά της Οδησσού: Σειρήνες στο Κίεβο

Όλα δείχνουν πως μπαίνει σε εφαρμογή ένα ρωσικό σχέδιο περικύκλωσης της Οδησσού από ξηρά και θάλασσα

by Times Newsroom

Ο ρωσικός στόλος βρίσκεται σε σχηματισμό μάχης ανοιχτά της Οδησσού, ενώ την ίδια ώρα αναμένεται μεγάλη ρωσική επιχείρηση στο Ντονέτσκ. Παράλληλα, σειρήνες ηχούν στο Κίεβο.

Mαίνεται ο πόλεμος για 18η ημέρα στην Ουκρανία με το «σφυροκόπημα» των Ρώσων να συνεχίζεται σε πολλές ουκρανικές πόλεις. Σε συναγερμό βρίσκεται το Κίεβο, περικυκλωμένη και η Οδησσός, ενώ στη Μαριούπολη η κατάσταση είναι δραματική καθώς ήδη ξεμένουν από τρόφιμα και νερό.

Tην ώρα που η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία – που έχει αποφέρει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 14.000 νεκρούς και 2.7 εκατ. πρόσφυγες – ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα προσπαθήσουν να βρουν μια συμβιβαστική λύση, πραγματοποιώντας σήμερα, Δευτέρα, όπως όλα δείχνουν, τον τέταρτο γύρο διαπραγματεύσεων εν μέσω βομβαρδισμών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, όπως αυτές μεταδόθηκαν από το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ ανακοίνωσε ότι νέες συνομιλίες θα γίνουν σήμερα, Δευτέρα.

Παράλληλα, μια εξέλιξη σε διπλωματικό επίπεδο φαίνεται πως προκύπτει από τη διάθεση που δείχνει το Κατάρ, αυτή τη φορά, να αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο για την ειρηνική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης.

Tην ίδια ώρα, όπως μετέδωσαν Financial Times και Washington Post, η Ρωσία φέρεται να έχει ζητήσει στρατιωτικό εξοπλισμό από την Κίνα εν μέσω του πολέμου με την Ουκρανία.

Ρωσικός στόλος παίρνει θέσεις μάχης ανοιχτά της Οδησσού

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται σε δύο από τα κύρια πεδία μαχών στην Ουκρανία, όπως μετέδωσε το Open, καθώς φαίνεται πως επιβεβαιώνονται οι πρωινές πληροφορίες για ρωσική προέλαση προς την Οδησσό, την ώρα που σφίγγει ο κλοιός και στο Κίεβο.

Όπως προειδοποιούν μάλιστα Ουκρανοί αξιωματούχοι, ισχυρές δυνάμεις του ρωσικού στόλου ερχόμενες από την χερσόνησο της Κριμαίας λαμβάνουν θέσεις μάχης ανοιχτά της Οδησσού.

Συγκεκριμένα το Γενικό Επιτελείο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων μίλησε για «ομαδοποίηση ρωσικών πλοίων ανοιχτά της Μαύρης Θάλασσας έχοντας λάβει σχηματισμό μάχης».

Όλα δείχνουν πως μπαίνει σε εφαρμογή ένα ρωσικό σχέδιο περικύκλωσης της Οδησσού από ξηρά και θάλασσα.

Δείτε τους χάρτες του BBC: 

 

Δείτε live εικόνα: 

Κραυγή αγωνίας της προέδρου των Ελλήνων της Ουκρανίας, Αλεξάνδρας Προτσένκο

Αγωνιώδη έκκληση προς τους ανά τον πλανήτη Έλληνες να κινητοποιηθούν ώστε να αποτραπεί ο επαπειλούμενός αφανισμός της ελληνικής ομογένειας στην Ουκρανία, απηύθυνε, μέσα από υπόγειο καταφύγιο της βομβαρδιζόμενης από τα ρωσικά στρατεύματα Μαριούπολης, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας Αλεξάνδρα Προτσένκο.

Σε μια φορτισμένη συναισθηματικά επιστολή προς τους Έλληνες και την παγκόσμια κοινότητα, αφού καταγγέλλει «τη γενοκτονία του ουκρανικού λαού και των Ελλήνων της Ουκρανίας από τη ρωσική ομοσπονδία» και παραθέτει πλήθος συγκεκριμένων στοιχείων για δολοφονίες ομογενών και καταστροφές σε ελληνικά χωριά, ζητάει από την παγκόσμια κοινότητα και τους Έλληνες όλου του κόσμου, να πιέσουν για τη διοργάνωση ενός «πράσινου διαδρόμου» για την εκκένωση των Ελλήνων από οικισμούς «που περικυκλώνονται από τον εχθρό και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας».

Ερυθρός Σταυρός: Προειδοποιεί για το «χειρότερο σενάριο» στη Μαριούπολη

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού προειδοποίησε σήμερα για το «χειρότερο σενάριο» στη Μαριούπολη, μια πολιορκημένη πόλη στη νοτιοανατολική Ουκρανία, εάν οι εμπόλεμοι «δεν καταλήξουν επειγόντως σε μια ανθρωπιστική συμφωνία».

«Η ΔΕΕΣ είναι έτοιμη να ενεργήσει ως ουδέτερος ενδιάμεσος για να διευκολύνει τον διάλογο μεταξύ των πλευρών για αυτά τα ανθρωπιστικά θέματα», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση.

 

«Ο χρόνος λιγοστεύει για τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στις μάχες. Η ιστορία θα κρίνει με τρόμο αυτό που συμβαίνει στη Μαριούπολη εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία το συντομότερο δυνατό μεταξύ των πλευρών», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com