Σεισμός στη Φλώρινα: Νύχτα αγωνίας μετά τα 5,3 Ρίχτερ – Συνεχείς μετασεισμοί

Κλειστά νηπιαγωγεία και σχολεία σε Φλώρινα και Πρέσπες

by Times Newsroom

Νύχτα αγωνίας έζησαν οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας μετά το σεισμό των 5,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην περιοχή σχεδόν ένα τέταρτο πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός σε όλο το νομό αλλά και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας ενώ σημειώθηκαν αρκετοί μετασεισμοί.

Σύμφωνα με τo Kozan.gr οι κάτοικοι πετάχτηκαν από τα σπίτια τους και βγήκαν στους δρόμους ενώ στην περιοχή επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δεν σημειώθηκαν μεγάλες ζημιές σε κτήρια.

Σεισμός στη Φλώρινα: Κλειστά νηπιαγωγεία και σχολεία σε Φλώρινα και Πρέσπες σήμερα Δευτέρα 10 Ιανουαρίου

Σσύμφωνα με το neaflorina.gr, παρότι σήμερα, Δευτέρα, ανοίγουν και πάλι τα σχολεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, στη Φλώρινα κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Και αυτό διότι με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας, οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά.

Το ίδιο θα συμβεί και στο Δήμο Πρεσπών καθώς όπως αναφέρει και πάλι το neaflorina.gr με απόφαση του Δημάρχου Πρεσπών, Παναγιώτη Πασχαλίδη, λόγω των εκτάκτων συνθηκών που δημιουργούν οι συνεχιζόμενες σεισμικές δονήσεις, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Πρεσπών, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα Δευτέρα (10/1), για προληπτικούς λόγους.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή