Σεισμός στην Τουρκία: Απέρριψαν τη βοήθεια της Κύπρου οι τουρκικές Αρχές

Η Κυπριακή Δημοκρατία εξέφρασε την ετοιμότητά της να συνδράμει στις προσπάθειες διάσωσης μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που έπληξε την Τουρκία, ωστόσο η τουρκική πλευρά δεν αποδέχθηκε αυτή την προσφορά.

by Times Newsroom

Ο Γενικός Διευθυντής του κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών, Κορνήλιος Κορνηλίου, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων πως «μεταφέραμε αυτή την ετοιμότητα τόσο μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας όσο και μέσω του Ελληνοκύπριου διαπραγματευτή, Μενέλαου Μενελάου», ωστόσο η παροχή οποιασδήποτε βοήθειας από την Κύπρο δεν έγινε αποδεκτή από την τουρκική πλευρά.

Ο κ. Κορνηλίου εξήγησε πως μέσα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας το κάθε κράτος μέλος της ΕΕ μπορεί να εκφράσει την ετοιμότητά για παροχή βοήθειας σε περιπτώσεις τέτοιων καταστροφών όπως οι σεισμοί. «Εμείς κατόπιν συνεννόησης με την Πολιτική Άμυνα εκφράσαμε ετοιμότητα για να συνδράμουμε με μια ομάδα διάσωσης που αποτελείται από 21 άτομα και χθες το βράδυ μας απάντησαν “όχι ευχαριστούμε”», ανέφερε.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή