Σεισμός: Τρεις δονήσεις 6,4, 5,8 και 5,2 Ρίχτερ ταρακούνησαν Τουρκία και Συρία

Τρεις σεισμικές δονήσεις ταρακούνησαν σήμερα το απόγευμα την πολύπαθη Τουρκία και τη Συρία. Ο πρώτος σεισμός 6,4 Ρίχτερ σημειώθηκε στο Χατάι, στην Τουρκία, στα σύνορα με τη Συρία.

by Times Newsroom

Ο εν λόγω σεισμός σημειώθηκε στις 19.04 (ώρα Ελλάδας, 20.04 ώρα Τουρκίας) και το επίκεντρο εντοπίστηκε σε απόσταση 9 χλμ. νοτιοανατολικά της Αντιόχειας και 75 χλμ. της Λατάκιας στη Συρία. Το δε εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 2χλμ.

Τρία λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στις 20.07 τοπική ώρα, σημειώθηκε ένας δεύτερος σεισμός 5,8 Ρίχτερ στο Σαμαντάγ της Τουρκίας. Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, επικράτησε πανικός στην περιοχή, με τους σεισμοπαθείς να βγαίνουν πανικόβλητοι από τις σκηνές, καθώς φοβήθηκαν ενδεχόμενες πτώσεις δέντρων, ενώ υπάρχουν και αναφορές για τραυματίες.

Μετά από τον δεύτερο σεισμό, καταγράφηκε και ένας τρίτος μεγέθους 5,2 βαθμών στο Σαμαντάγκ.

Από την αρχή, οι σεισμολόγοι είχαν προειδοποιήσει για ισχυρούς σεισμούς στην περιοχή του Καχραμανμαράς.

Η πρώτη δόνηση είχε διάρκεια περίπου 1,5 λεπτό, προκαλώντας τον απόλυτο τρόμο. Η μετασεισμική ακολουθία είναι έντονη στην περιοχή, τις τελευταίες ημέρες, με δονήσεις πάνω από 5 Ρίχτερ.

Υπενθυμίζεται ότι το Καχραμανμαράς μετά το φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ είναι ισοπεδωμένη πόλη. Ελάχιστα είναι τα κτίρια που έμειναν όρθια από το καταστροφικό χτύπημα του εγκέλαδου ενώ οι δρόμοι που άλλοτε ήταν γεμάτο κίνηση και κόσμο πλέον είναι γεμάτοι συντρίμμια και μπάζα.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Reuters ότι αναφέρθηκαν ζημιές σε κτίρια και άλλοι ότι η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στη Συρία, την Αίγυπτο και τον Λίβανο.

Σεισμός στην Αντιόχεια

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε σε απόσταση 9 χλμ. νοτιοανατολικά της Αντάκειας στην Τουρκία και 75 χλμ. της Λατάκιας στη Συρία.

 

Σύμφωνα με το Reuters από το νέο σεισμό σημειώθηκαν περαιτέρω ζημιές σε κτίρια στην κεντρική Αντάκια, την ώρα που η ευρύτερη περιοχή μετρά τις πληγές της από τον καταστροφικό σεισμό που προκάλεσε πάνω από 41.000 νεκρούς.

Σεισμός στην Τουρκία: Αισθητός μέχρι το Λίβανο

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και σε άλλες περιοχές, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Λίβανό, όπου οι πολίτες βγήκαν έντρομοι στους δρόμους.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com