Σέρτζιο Ματαρέλα: Απαιτείται αίσθημα ευθύνης και σεβασμός των αποφάσεων του Κοινοβουλίου

Ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας απευθύνθηκε στους Ιταλούς

by Times Newsroom

Ο πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα θέλησε να απευθυνθεί στους Ιταλούς μετά την συνάντησή του με τους προέδρους της Βουλής και της Γερουσίας, Ρομπέρτο Φίκο και Ελιζαμπέτα Καζελάτι, οι οποίοι του ανακοίνωσαν επίσημα την επανεκλογή του στην προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο ίδιος δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ:

«Ευχαριστώ τους προέδρους της Βουλής και της Γερουσίας για την κοινοποίηση του αποτελέσματος. Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του Κοινοβουλίου και τους εκπροσώπους των περιφερειών για την εμπιστοσύνη που εξέφρασαν προς το πρόσωπό μου. Οι δύσκολες ημέρες των ψηφοφοριών για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας — στην σοβαρή κατάσταση έκτακτης ανάγκης που ακόμη διανύουμε από υγειονομικής, οικονομικής και κοινωνικής απόψεως — απαιτούν αίσθημα ευθύνης και σεβασμό των αποφάσεων του Κοινοβουλίου. Οι συνθήκες αυτές επιβάλλουν να μην αποφύγει κανείς τις υποχρεώσεις που καλείται να αναλάβει. Φυσικά, πρέπει να υπερισχύσουν επί άλλων εκτιμήσεων και διαφορετικών, προσωπικών προοπτικών. Με την δέσμευση να ερμηνεύσει κανείς τις προσδοκίες και τις ελπίδες των συμπολιτών μας».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com