Σερβία: Νέα έκρηξη cocid-19 – Βραχείας διάρκειας η ανοσία από το κινεζικό εμβόλιο

Δραματική επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης καταγράφεται στην Σερβία, όπου σε ημερήσια βάση επιβεβαιώνονται περισσότερα από 3.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Αυξάνεται και ο αριθμός των ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία, όπως και των διασωληνωμένων.

by Times Newsroom 1

Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 3.346 νέα κρούσματα κορωνοϊού ενώ απεβίωσαν από επιπλοκές της νόσου 15 ασθενείς, σύμφωνα με την ertnews. Στα Covid νοσοκομεία νοσηλεύονται 1.308 ασθενείς, εκ των οποίων οι 87 στην εντατική.

Στα κέντρα υγείας σε ολόκληρη τη χώρα άρχισαν πάλι να σχηματίζονται ουρές από άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα και σπεύδουν να εξεταστούν. Το ποσοστό των θετικών κρουσμάτων από το συνολικό αριθμό των ατόμων που καθημερινά υποβάλλονται σε τεστ για τον κορονοϊό φτάνει το 19,6%, γεγονός που ανησυχεί τους ειδικούς σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας στο άμεσο μέλλον.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού στη Σερβία έχει «κολλήσει» και το ποσοστό εμβολιασθέντων παραμένει στα επίπεδα που ήταν στις αρχές Ιουνίου, δηλαδή γύρω στο 50%. Οι αρχές απηύθυναν έκκληση στους πολίτες που εμβολιάστηκαν με το κινεζικό εμβόλιο της Sinopharm να σπεύσουν να εμβολιαστούν με την τρίτη δόση επιλέγοντας το εμβόλιο της Pfizer. Επιστημονικές μελέτες που πραγματοποιήθηκαν στη Σερβία έδειξαν ότι η ανοσία που δημιουργείται στον οργανισμό από το κινεζικό εμβόλιο είναι βραχείας διάρκειας. Με το σκεύασμα της Sinopharm εμβολιάστηκε στη Σερβία η συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού άνω των 65 ετών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή