Σερβία: Πραγματοποιήθηκε το EuroPride 2022 με μικροεπεισόδια και δεκάδες προσαγωγές

Χιλιάδες μέλη των ΛΟΑΤΚΙ κοινοτήτων της Ευρωπης παρέλασαν στο κέντρο του Βελιγραδίου και η πορεία κατέληξε σε κεντρικό πάρκο όπου θα γίνει ολονύχτιο πάρτι

by Times Newsroom

Η πορεία υπερηφάνειας, που αποτελεί την κορύφωση των εκδηλώσεων τις εβδομάδας του «EuroPride 2022», πραγματοποιήθηκε κανονικά απόψε στο Βελιγράδι παρά την απαγόρευση της από την αστυνομία. Χιλιάδες μέλη των ΛΟΑΤΚΙ κοινοτήτων της Ευρωπης παρέλασαν στο κέντρο της πόλης και η πορεία κατέληξε σε κεντρικό πάρκο όπου θα γίνει ολονύχτιο πάρτι. Στην πορεία συμμετείχαν σε ένδειξη συμπαράστασης πολιτικοί των κεντροαριστερών κομμάτων της σερβικής αντιπολίτευσης, δεκάδες βουλευτές του Ευρωκοινοβουλίου και πρεσβευτές δυτικών χωρών. Στην σερβική πρωτεύουσα έφτασε σήμερα και η Επίτροπος για την Ισότητα Χελένα Ντάλι η οποία συναντήθηκε με την πρωθυπουργό της Σερβίας Ανα Μπρνάμπιτς και της εξέφρασε την δυσαρέσκεια της ΕΕ για την απόφαση απαγόρευσης της πορείας υπερηφάνειας.

Από νωρίς σήμερα το πρωί χιλιάδες αστυνομικοί αναπτύχθηκαν σε κεντρικά σημεία της πόλης για να εμποδίσουν όσους διαδήλωναν κατά της πορείας υπερηφάνειας να προσεγγίσουν το σημείο συγκέντρωσης των ΛΟΑΤΚΙ.

Σποραδικά επεισόδια σημειώθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης από ομάδες ακροδεξιών και ακραίων θρησκευτικών οργανώσεων, που προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό της αστυνομίας. Επίσης οργανωμένοι οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών, οι οποίοι αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση χημικών για να τους απωθήσουν. Η αστυνομία, όπως ανακοινώθηκε, έκανε δεκάδες προσαγωγές.

Οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης του Βελιγραδίου θα παραμείνουν κλειστοί καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας και μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι εκδηλώσεις του EuroPride.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή