Σερβία: «Το ‘non paper’ για την αλλαγή των συνόρων στα Δυτικά Βαλκάνια υπάρχει!»

Ήταν στο συρτάρι του για σχεδόν τέσσερα χρόνια, απέκρυψε ωστόσο τον συντάκτη και την πραγματική πρόθεση του εγγράφου.

by Times Newsroom

Ο πρώην Ύπατος Εκπρόσωπος στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βαλεντίν Ίνζκο, ο οποίος δεν εμφανίστηκε στα μέσα ενημέρωσης από τότε που έφυγε από τη θέση του Ύπατου Εκπροσώπου στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, έδωσε συνέντευξη σε σλοβενικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ίνζκο είπε ότι το ‘non paper’ ήταν στο συρτάρι του για σχεδόν τέσσερα χρόνια, απέκρυψε ωστόσο τον συντάκτη και την πραγματική πρόθεση του εγγράφου.

Τμήμα της συνέντευξης στην οποία ο Ίνζκο κάνει αυτούς τους ισχυρισμούς δημοσιεύτηκε στο προφίλ του στο Twitter από τον πρωθυπουργό της Σλοβενίας Γιάνεζ Γιάνσα, όταν ειπώθηκε ότι ήταν ο συντάκτης ή ένας εκ των συντακτών αυτού του εγγράφου, γράφει το «B92».

Τον Απρίλιο του περασμένου έτους, το έγγραφο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά από τα σλοβενικά μέσα ενημέρωσης, με την υποτιθέμενη συγγραφή του Σλοβένου πρωθυπουργού Γιάνεζ Γιάνσα, και στάλθηκε στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου,  Σαρλ Μισέλ, κατά τη διάρκεια της προεδρίας της Σλοβενίας στην ΕΕ.

Καθώς επρόκειτο για ένα ανεπίσημο διπλωματικό έγγραφο, που προοριζόταν να επικοινωνήσει διάφορες απόψεις και πρωτοβουλίες χωρίς επίσημο χαρακτήρα, δεν είχε καν υπογραφή.

Την ύπαρξη αυτού του εγγράφου αρνήθηκαν ο τότε πρωθυπουργός της Σλοβενίας και μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και η όλη υπόθεση, αν κρίνουμε από τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην Ύπατου Εκπροσώπου, δεν έχει ακόμη κλείσει.

Το έγγραφο επανέρχεται στη δημοσιότητα για να καταγραφούν οι εντυπώσεις από τα άμεσα ενδιαφέροντα μέρη, σημειώνει το σερβικό δημοσίευμα.

blic.rs

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή