Σεζάν: Εξετάζουν αν βρίσκεται σπάνια αυτοπροσωπογραφία του κάτω από έργο με νεκρή φύση

Κρυμμένη κάτω από μια νεκρή φύση του Πολ Σεζάν, έργο του 1865 με τίτλο «Νεκρή φύση με ψωμί και αυγά», το Cincinnati Art Museum (CAM) ανακάλυψε πιθανώς μια από τις πρώτες αυτοπροσωπογραφίες του μετα-ιμπρεσιονιστή ζωγράφου.

by Times Newsroom

Το νεοανακαλυφθέν έργο ενδέχεται να απεικονίζει τον Σεζάν στο μέσον της τρίτης δεκαετίας της ζωής του, δεκαετίες πριν εξελίξει τον χρωστήρα του και αρχίσει να ζωγραφίζει τις ειδυλλιακές εξοχές της Γαλλίας. Εκείνη την εποχή, ο καλλιτέχνης ήταν βαθιά μέσα στην αποκαλούμενη «σκοτεινή περίοδό του».

Ο πίνακας ανήκει στη συλλογή του CAM από το 1955. Εκτέθηκε σε έκθεση την περασμένη άνοιξη· ακολούθως η επικεφαλής συντηρήτρια Serena Urry τον εξέτασε για πιθανή συντήρηση. Παρατήρησε ότι οι ρωγμές στον καμβά – τυπικές για έργα τέτοιας ηλικίας – αντί να είναι διασκορπισμένες ήταν συγκεντρωμένες σε δύο σημεία. Επιπλέον, φαινόταν ότι αποκάλυπταν λευκό χρώμα από κάτω. Υπάρχουν λίγες αυτοπροσωπογραφίες από αυτή την περίοδο του Σεζάν, αλλά το μουσείο πιστεύει ότι αυτή μπορεί να είναι μία από τις πρώτες του. Η Urry είπε στο CNN ότι η θέση του μοντέλου είναι ένδειξη ότι ζωγράφιζε τον εαυτό του· όταν έκανε πορτρέτα άλλων, το μοντέλο συνήθως κοιτάζει ανφάς, ενώ εδώ κάθεται υπό γωνία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com