Ση γραμμή ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ στο κρίσιμο θέμα της μεγάλης ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης

by Times Newsroom 1

Κοινή Δήλωση Γραμματέα Κ.Ο, Βασίλη Κεγκέρογλου και  του υπεύθυνου Ενέργειας και Περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργου Αρβανιτίδη για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης.

Λίγες μέρες μετά τις εκλογές, το Κίνημα Αλλαγής είχε εγκαίρως επισημάνει την κρισιμότητα της ηλεκτρικής διασύνδεσης των νησιών, και ειδικότερα της Κρήτης, αλλά και την ανάγκη εθνικής συνεννόησης στο θέμα αυτό, με ευθύνη της νέας κυβέρνησης.

Για εθνικούς και οικονομικούς λόγους, η ηλεκτρική διασύνδεση Αττικής-Κρήτης θα έπρεπε να υλοποιηθεί ως έργο κοινού ενδιαφέροντος (PCI) ενταγμένο στον ευρύτερο άξονα σύνδεσης  Αττικής – Κρήτης – Κύπρου – Ισραήλ, αξιοποιώντας τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά κονδύλια και διευκολύνοντας την άρση της ηλεκτρικής απομόνωσης της Κύπρου.

Αντ’ αυτού η Κυβέρνηση ακολουθεί την γραμμή ΣΥΡΙΖΑ, απεντάσσει το έργο Αττική-Κρήτη από τα έργα κοινού ενδιαφέροντος, χάνει έτσι περισσότερα από 300 εκ. ευρώ διαθέσιμων ευρωπαϊκών κονδυλίων και αναθέτει στον ΑΔΜΗΕ να εκτελέσει το έργο.

Η ΝΔ εγκαινιάζει έτσι τη δική της περίοδο…κυβιστήσεων, στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τον Μάρτιο του 2019 καταψήφιζε το αρ. 76 του ν.4602/2019 για την πρόσληψη προσωπικού στην ανώνυμη εταιρεία ειδικού σκοπού με την επωνυμία «Ηλεκτρική Διασύνδεση Κρήτης-Αττικής Αριάδνη Α.Ε.Ε.Σ.» ενώ τώρα…αποφασίζει να το εφαρμόσει.

Σχόλια

No tags for this post.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή