Σκανδαλίδης: Οι μετεκλογικές συνεργασίες επιβάλλονται από την λαϊκή ετυμηγορία – Με κομματικές καντρίλιες δεν θα ορθοποδήσει ο τόπος

«Ο κ. πρωθυπουργός πρέπει επιτέλους να αποφασίσει πως θα αντιμετωπίσει την αλλαγή των δεδομένων και των πάγιων ισορροπιών του μικρού δικομματισμού που έφερε την θεαματική άνοδο του ΚΙΝΑΛ μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη»

by Times Newsroom

«Τις μετεκλογικές συνεργασίες τις επιβάλει η λαϊκή ετυμηγορία, είμαστε σε μια άλλη εποχή όπου τα παλαιά χιλιοειπωμένα διαλύματα, που τέθηκαν σε προηγούμενες εκλογές δεν έχουν την ανάλογη ισχύ», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Κώστας Σκανδαλίδης κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εξωτερικών για την «Μετατροπή του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (Ο.Α.Ε.Π.) στην Ανώνυμη Εταιρεία Ελληνική Εταιρεία Εξαγωγικών Πιστώσεων και την κύρωση του Καταστατικού της».

Ο κ. Σκανδαλίδης, σχολιάζοντας τις χθεσινές και προχθεσινές δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ανέφερε πως «ο κ. πρωθυπουργός πρέπει επιτέλους να αποφασίσει πως θα αντιμετωπίσει την αλλαγή των δεδομένων και των πάγιων ισορροπιών του μικρού δικομματισμού που έφερε την θεαματική άνοδο του ΚΙΝΑΛ μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη».

Στην αρχή, είπε «αντιμετώπισε το γεγονός με αμηχανία, στην συνέχεια προσχώρησε σε επίθεση εναντίον του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ προσπαθώντας να τον μειώσει. Μετά, άλλαξε στάση και ξαναγύρισε στην απόπειρα επικοινωνιακού αποκλεισμού, με ένα είδος σιωπητηρίου. Στο μεταξύ, ο ίδιος και η κυβέρνηση άνοιξαν την εκλογολογία και την αλλαγή του εκλογικού νόμου στην ίδια κοινοβουλευτική περίοδο-γεγονός αδιανόητο στα κοινοβουλευτικά χρονικά- πριν αναγκαστούν από τα πράγματα να κάνουν πίσω. Τώρα που νιώθει πως η άνοδος του ΚΙΝΑΛ δεν είναι συγκυριακή και το σενάριο της αυτονομίας και στις δεύτερες κάλπες απομακρύνεται φέρνει ύστερες σκέψεις για μετεκλογικές συνεργασίες».

Πέραν όμως του ότι «τις μετεκλογικές συνεργασίες τις επιβάλει η λαϊκή ετυμηγορία, είμαστε σε μια άλλη εποχή όπου τα παλαιά χιλιοειπωμένα διαλύματα, που τέθηκαν σε προηγούμενες εκλογές δεν έχουν την ανάλογη ισχύ».

«Ο πρωθυπουργός», είπε, «νομίζω ότι ξοδεύει -με τις συνεχείς μετατοπίσεις του- πολύ από το κύρος που φιλοτεχνούσε όλον αυτό τον καιρό» και κατέληξε: «Δεν είναι δυνατόν, εν μέσω της πολύπλευρης κρίσης που μαστίζει την χώρα και αποκαρδιώνει τους πολίτες και τους κινδύνους που εγκυμονεί ο πόλεμος που μαίνεται σε ευρωπαϊκό έδαφος, με κομματικές καντρίλιες να ορθοποδήσει ο τόπος. Αναζητείται υπευθυνότητα και σταθερή πλεύση, δυστυχώς η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός αδυνατούν να την διασφαλίσουν».

Αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου που αφορά τον εκσυγχρονισμό του ΟΑΕΠ είπε πως «κανείς δεν μπορεί να είναι αντίθετος στον εκσυγχρονισμό των φορέων του δημοσίου και μάλιστα θα έλεγα ότι δεν είναι οι ΟΑΕΠ ο μοναδικός οργανισμός που χρειάζεται εκσυγχρονισμό αλλά ολόκληρο το κράτος, αλλά η κυβέρνηση φέρνει αποσπασματικά κάποια επιμέρους θέματα κάθε φορά».

Τόνισε πως «κανείς δεν μπορεί να είναι αντίθετος στην λειτουργία των οργανισμών του δημοσίου με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια, καθώς αυτό επιβάλλουν οι συνθήκες αυτής της εποχής. Και η μορφή της ΑΕ είναι η πιο αποτελεσματική και ευέλικτη μορφή, γι’ αυτό και μας βρίσκει κατ’αρχάς σύμφωνους». Αυτό όμως, από μόνο του «δεν εξασφαλίζει την βοήθεια στις εξαγωγικές επιχειρηματικές προσπάθειες, αλλά χρειάζεται ένας συντονισμός περισσοτέρων υπουργείων και δομών, κάτι που δεν υπάρχει στην λειτουργία της κυβέρνησης».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή