Σκέρτσος: Για να τελειώνουμε με τα fake news – Διευρύνθηκαν τα δικαιώματα των εργαζομένων στις πλατφόρμες

Ο υπουργός επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «ότι μόνο στα λόγια ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους»

by Times Newsroom 1

Tα δικαιώματα των εργαζομένων στις πλατφόρμες της λεγόμενης gig economy πριν και μετά το νόμο για την Προστασία της Εργασίας (4808/2021), παρουσιάζει ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, σε ανάρτησή του στο facebook.

Σε συνέχεια της παράθεσης των στοιχείων αυτών, ο υπουργός συμπεραίνει πως τα δικαιώματα των εν λόγω εργαζομένων διευρύνθηκαν, καθώς και ότι δεν υπήρξε υποχώρηση σε ήδη κατοχυρωμένα δικαιώματα.

«Η gig economy, η εργασία μέσω πλατφόρμας, είναι μια νέα εργασιακή πραγματικότητα που προσφέρει ευκαιρίες για εισόδημα αλλά και κινδύνους για καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Η αλήθεια είναι ότι στη χώρα μας αντιμετωπίστηκε για πρώτη φορά νομοθετικά από τη σημερινή κυβέρνηση με διεύρυνση δικαιωμάτων υπέρ των εργαζομένων και χωρίς καμία απολύτως υποχώρηση σε ήδη κατοχυρωμένα δικαιώματα», σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας και προσθέτει:

«Για να τελειώνουμε λοιπόν με τα fake news, εδώ σε έναν πίνακα τι ίσχυε ΠΡΙΝ και τι ισχύει ΜΕΤΑ τον νόμο 4808/2021 για την Προστασία της Εργασίας, ως προς τα δικαιώματα των εργαζομένων στις πλατφόρμες.

Όλα τα υπόλοιπα είναι λόγια του αέρα για όσους γοητεύονται ακόμη από το δήθεν “ηθικό πλεονέκτημα” ενός κόμματος που αποδείχθηκε στην πράξη ότι μόνο στα λόγια ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους ενώ στην πραγματικότητα δυσκολεύεται να παράγει θετικό αποτέλεσμα στις ζωές, τα εισοδήματα και τις δουλειές τους».

Σημειώνεται πως ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με το νέο καθεστώς εργασίας των εργαζομένων στον εν λόγω κλάδο εξέδωσε και το Υπουργείο Εργασίας.

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Σκέρτσου:

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή