Σκέρτσος: Η θέση της κυβέρνησης για πολεμικές αποζημιώσεις και κατοχικό δάνειο είναι καθαρή

«Η θέση της κυβέρνησης για τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο είναι καθαρή, και εκφράστηκε στην τελευταία συνάντηση του πρωθυπουργού με τον καγκελάριο Σολτς. Παραμένει ένα ανοιχτό ζήτημα, ειδικά το κατοχικό δάνειο, και προσβλέπουμε σε συζήτηση και επίλυση με την γερμανική κυβέρνηση αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες και τις νομικές εκκρεμότητες» τονίζει σε δήλωσή του ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος απαντώντας σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία».

by Times Newsroom

«Το ότι δεν έχουμε βρει λύση δεν σκιάζει τις ελληνογερμανικές σχέσεις και προοπτικές» διευκρίνισε ο κ. Σκέρτσος, υπογραμμίζοντας ότι όλες οι άλλες ερμηνείες είναι εκ του πονηρού, και δεν απηχούν την πραγματικότητα.

Και ένα ευρώ να ήταν οι γερμανικές αποζημιώσεις, έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να το διεκδικήσουμε, τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Άκη Σκέρτσου.

«Είπε σήμερα ο κ. Σκέρτσος ότι η πάγια εθνική διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων δεν αποτελεί πια διεκδίκηση για τη χώρα μας.

Πριν από 4 χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φέρει όλα τα κόμματα στη Βουλή και υπογράψαμε από κοινού ότι θα διεκδικήσουμε τις γερμανικές επανορθώσεις.

Και ένα ευρώ να ήταν, όπως έλεγε ο αείμνηστος Μανώλης Γλέζος, έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να το διεκδικήσουμε».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή