Σκληρή κόντρα κυβέρνησης αντιπολίτευσης – Μαρινάκης: Ο Κασσελάκης είναι υπονομευτής του πολιτεύματος

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στην πρόταση Κασσελάκη για παραίτηση Μητσοτάκη και διεξαγωγή εκλογών με διεθνείς παρατηρήτες

by Times Newsroom

Σκληρή κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης με αφορμή την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί και να διεξαχθούν εκλογές με την παρουσία διεθνών παρατηρητών ύστερα από δημοσίευμα για «Μονταζιέρα στα Τέμπη».

Άμεσα απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορώντας τον Στέφανο Κασσελάκη ως υπονομευτή του Πολιτεύματος ενώ σημειώνει ότι είναι αδιανότητο «ο αρχηγός του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να προσβάλλει τόσο βάναυσα την λαϊκή βούληση και να παρουσιάζει την Ελλάδα ως τριτοκοσμική χώρα».

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθειά του να ξεπεράσει το έτερο φερέφωνο της απόπειρας αποσταθεροποίησης της χώρας, με τη σημερινή ανάρτησή του, πέρασε σε άλλη «πίστα» και έγινε συνειδητός υπονομευτής του Πολιτεύματος», σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι αδιανόητο, 50 χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα, ο αρχηγός του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να προσβάλλει τόσο βάναυσα την λαϊκή βούληση και να παρουσιάζει την Ελλάδα ως τριτοκοσμική χώρα. Δεν πρόκειται να αφήσουμε ούτε μισή σπιθαμή αμφισβήτησης της Δημοκρατίας μας στους υπονομευτές της και τους υποκινητές τους», καταλήγει ο Παύλος Μαρινάκης.

Μετά το δημοσίευμα του Βήματος που κάνει λόγο για μονταζιέρα ηχητικών ντοκουμέντων από τα Τέμπη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε σημερινή δήλωση του προανήγγειλε την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ζητώντας τη στήριξη των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου. Την πρόταση του στηρίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Αριστερά και όπως φαίνεται συμπληρώνουν τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών από 50 βουλευτές, δηλαδή το 1/6.

Το ΚΚΕ δηλώνει πως θα στηρίξει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ αν καταθέσει την πρόταση δυσπιστίας. Θετικά ανταποκρίθηκε και η Ελληνική Λύση. Πηγές πάντως της Χαριλάου Τρικούπη σημειώνουν ότι  «οι Σπαρτιάτες δεν λογίζονται στα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, ούτε όμως και η Ελληνική Λύση που συνέπραξε με τη ΝΔ για να αλλάξει η σύνθεση στην ΑΔΑΕ και να μπλοκαριστεί η έρευνα».

Ολόκληρη η δήλωση του Παύλου Μαρινάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθειά του να ξεπεράσει το έτερο φερέφωνο της απόπειρας αποσταθεροποίησης της χώρας, με τη σημερινή ανάρτησή του, πέρασε σε άλλη «πίστα» και έγινε συνειδητός υπονομευτής του Πολιτεύματος.

Είναι αδιανόητο, 50 χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα, ο αρχηγός του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να προσβάλλει τόσο βάναυσα την λαϊκή βούληση και να παρουσιάζει την Ελλάδα ως τριτοκοσμική χώρα.

Δεν πρόκειται να αφήσουμε ούτε μισή σπιθαμή αμφισβήτησης της Δημοκρατίας μας στους υπονομευτές της και τους υποκινητές τους.

Νωρίτερα, ο Στέφανος Κασσελάκης σε δημόσια τοποθέτηση του ζήτησε την διεξαγωγή εκλογών και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραιτηθεί. Μάλιστα, έδωσε προθεσμία 24 ωρών στον πρωθυπουργό ώστε να κάνει δεκτή την πρόταση του.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

Σκόπευα να σας απευθυνθώ μετά το τέλος της θητείας μου, όμως οι εξελίξεις είναι ραγδαίες.

Σήμερα αποκαλύφθηκε ότι υπήρξε κρατική μονταζιέρα την ίδια τη νύχτα του εγκλήματος των Τεμπών, με σκοπό να αποδοθούν ευθύνες αποκλειστικά σε ανθρώπινο λάθος.

Την ίδια τη νύχτα που χάσαμε 57 συνανθρώπους μας και που τα σωστικά μέσα επιχειρούσαν να διασώσουν ζωές!

Αμέσως μετά, το κράτος – παρακράτος έδωσε το μονταρισμένο υλικό σε φιλοκυβερνητικά μέσα, για να δημιουργηθεί η εντύπωση στην κοινή γνώμη ότι πρόκειται περί ενός τυχαίου ανθρώπινου λάθους.

Και αμέσως μετά, ο Πρωθυπουργός βγαίνει με διάγγελμα να αποδώσει το τραγικό έγκλημα σε ανθρώπινο λάθος, με επόμενο βήμα το μπάζωμα του χώρου του εγκλήματος.

Δε χρειάζεται να πω τίποτα περισσότερο αυτήν την ώρα.

Καλώ τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί ήρεμα και με στοιχειώδη αξιοπρέπεια, όπως αρμόζει σε δημοκρατικά εκλεγμένους ηγέτες και όχι σε μονάρχες, ώστε η χώρα να οδηγηθεί συντεταγμένα σε δημοκρατικές εκλογές.

Με την παρουσία, διεθνών παρατηρητών, διότι ένας πρωθυπουργός που υπό την ηγεσία του μοντάρονται στοιχεία εγκλήματος, παρακολουθούνται πολιτικοί και στρατιωτικοί από ΕΥΠ – Predator και διοχετεύονται απόρρητα προσωπικά δεδομένα με σκοπό την εκλογική εργαλειοποίηση, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΑΔΙΑΒΛΗΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ χωρίς αμφιβολία.

Καλώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων για μία και μόνη φορά και να μου απαντήσει εντός 24 ωρών αν συμφωνεί με τον οδικό χάρτη προς την ομαλότητα, που περιέγραψα.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Η πρόταση μομφής του ΠΑΣΟΚ

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε δήλωση του προανήγγειλε την κατάθεση πρότασης δυπιστίας κατά της κυβέρνησης. Την πρόταση του αυτή στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς και η Νέα Αριστερά. Ταυτόχρονα όμως, το ΚΚΕ ξεκαθαρίζει ότι προτίθεται να στηρίξει, εφόσον καταθέσει το ΠΑΣΟΚ την πρόταση δυσπιστίας, ενώ θετικά ανταποκρίνεται και η Ελληνική Λύση.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, στην δήλωση του αναφέρει: «Οι σημερινές αποκαλύψεις αποδεικνύουν ότι το έγκλημα των Τεμπών είναι ένα διαρκές έγκλημα.

Είναι εξοργιστικό ότι την ώρα που 57 άνθρωποι έχασαν με άδικο και τραγικό τρόπο τις ζωές τους, την ώρα που θρηνούσαν οι οικογένειες τους και εκατομμύρια Έλληνες σκέπτονταν ότι στο μοιραίο τρένο θα μπορούσαν να είναι τα δικά τους παιδιά, κάποιοι είχαν την προτεραιότητα να αφαιρέσουν συνομιλίες του επίμαχου σταθμάρχη, να τις χαλκεύσουν και να τις διοχετεύσουν σε φιλικά μέσα για να ενισχύσουν το αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους.

Κι όλα αυτά πριν τις παραλάβει η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη.

Απέναντι μας έχουμε μια αδίστακτη αγέλη εξουσίας, που καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα και υπονομεύει το κράτος δικαίου.

Γι’ αυτό υπάρχει μόνο ένας δρόμος: η πρόταση δυσπιστίας.

Αναλαμβάνω τη θεσμική πρωτοβουλία και καλώ όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, σε ανάρτησή της τονίζει: «Αυτονόητο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα κάνει ο,τι είναι δυνατόν για να απαλλαγεί η χώρα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ζητάμε εκλογές. Αυτονόητο ότι θα υποστηρίξουμε πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή για το καλό της κοινωνίας και της χώρας».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com