Σκόπια: Σε μια εβδομάδα πάνω από 17 χιλιάδες πολίτες υπέγραψαν για Αλβανό πρωθυπουργό

by Times Newsroom 1
Share this

Μέσα σε μια εβδομάδα, πάνω από 17.000 πολίτες, υπέγραψαν την αναφορά «Γιατί όχι;», προς υποστήριξη του πρώτου Αλβανού πρωθυπουργού στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, μετά τις εκλογές της 15ης Ιουλίου, γράφει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

 

Η πρωτοβουλία του αλβανικού κόμματος DUI, για Αλβανό πρωθυπουργό, υποστηρίζεται έντονα από την κοινωνία των πολιτών, ενώ σήμερα εντάχθηκαν σε αυτήν τέσσερις αλβανικές ΜΚΟ.

Η κοινή υποστήριξη των ΜΚΟ από διάφορες περιοχές της χώρας, καθώς και η υπογραφή της αναφοράς από περισσότερους από 17 χιλιάδες πολίτες μέσα σε μια εβδομάδα, δείχνει ότι το «Γιατί όχι;» μετατρέπεται σε ένα πολιτικό κίνημα στο οποίο οι πολίτες και εκπρόσωποι όλων των εκφραστών της κοινωνίας υποστηρίζουν το διορισμό ενός Αλβανού πρωθυπουργού.

«Υποστηρίζουμε την πρωτοβουλία «Γιατί όχι;», επειδή πιστεύουμε ότι ο Αλβανός πρωθυπουργός θα φέρει ισότητα. Η αλβανική τέχνη και πολιτισμός έχουν την ίδια σημασία στην πολιτιστική κληρονομιά της χώρας. Είναι καιρός ο αλβανικός πολιτισμός να είναι εξίσου ορατός και να λαμβάνει ίση υποστήριξη από το κράτος», ανακοίνωσε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «ULTRA», αναφερόμενη στους λόγους για τους οποίους υποστηρίζουν την πρωτοβουλία.

Denesen.mk

The Hellenic Information Team

               

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Share this

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή