«Σκοπιμότητες και με βαθύ αντικοινωνικό χαρακτήρα» η στάση εργασίας της ΟΛΜΕ λέει ο Α.Σκέρτσος

by Times Newsroom 1

Στην απόφαση της ΟΛΜΕ για στάση εργασίας για τη Δευτέρα 28 Ιουνίου την ώρα των των εξετάσεων εισαγωγής στα Πρότυπα Σχολεία, αναφέρθηκε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, κατηγορώντας την Ομοσπονδία για «βαθιά αντικοινωνική στάση».

«Βγαίνουμε από μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά για όλους μας, πρωτίστως για τα παιδιά τα οποία κλείσθηκαν μέσα στα σπίτια τους όλο τον προηγούμενο χρόνο και όχι μόνο, Θέλουμε να κλείσουμε τη σχολική χρονιά με τον καλύτερο δυνατό και ομαλό τρόπο, και η στάση αυτή της ΟΛΜΕ υποκρύπτει σκοπιμότητες πέρα από το βαθύ αντικοινωνικό χαρακτήρα. Θέτουν εμπόδια στη μετεξέλιξη και τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας εκπαίδευσης», κατήγγειλε επίσης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ.

Στον αντίποδα, «επιχειρείται από το Υπουργείο Παιδείας, την υπουργό κυρία Κεραμέως, εδώ και δύο χρόνια, μια πολύ σημαντική προσπάθεια εκσυγχρονισμού του δημόσιου σχολείου: να γίνει πιο ποιοτικό, πιο ανοιχτό, πιο καλό για όλες τις οικογένειες, και κυρίως τις πιο αδύναμες οικογένειες που έχουν ανάγκη το καλό δημόσιο σχολείο. Αυτές οι αντιδράσεις και οι αντιστάσεις είναι απέναντι στο δημόσιο σχολείο, τη δημόσια εκπαίδευση, την ανοιχτή εκπαίδευση. Αυτό πρέπει να καταλάβουν οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ και περιμένουμε ως κυβέρνηση, να άρουν αυτό το αίτημα».

Ξεδιπλώνοντας αναλυτικά την κυβερνητική ατζέντα για το χώρο της εκπαίδευσης, υπογράμμισε ότι «υπάρχουν 13.500 παιδιά, οικογένειες, που έχουν κάνει αίτηση και έχουν ανταποκριθεί σε αυτήν την πρωτοπόρα πολιτική να δημιουργηθούν 112 νέα πρότυπα και πειραματικά σχολεία. Είναι μια πρωτοβουλία της κυβέρνησης, που τέθηκε νωρίς, υλοποιείται πλέον από την επόμενη σχολική χρονιά, υπάρχει ενδιαφέρον τριπλάσιο των διαθέσιμων θέσεων. Αυτό σημαίνει ότι η ελληνική κοινωνία ανταποκρίνεται σε αυτήν την προσπάθεια εκσυγχρονισμού του δημόσιου σχολείου», δήλωσε με έμφαση επαναλαμβάνοντας ότι αυτές και πολλές άλλες προτεραιότητες θα παρουσιασθούν μεθαύριο σε ειδική εκδήλωση που «θα πραγματοποιήσει η κυρία Κεραμέως μαζί με τον πρωθυπουργό για να ενημερωθούν οι οικογένειες, οι μαθητές και η εκπαιδευτική κοινότητα για τις αλλαγές που θα τεθούν σε εφαρμογή από τη νέα σχολική χρονιά».

«Βαθιές μεταρρυθμίσεις»

Ο υφυπουργός, και με αφορμή την «τόσο πυκνή ατζέντα» της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα -έκανε ειδική μνεία σε όλες τις «βαθιές μεταρρυθμίσεις» της τρέχουσας περιόδου: εν πρώτοις, ένα νέο πακέτο ρυθμίσεων στη δημόσια πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση με αυτονομία και αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, με παρακολούθηση των εκπαιδευτικών στόχων που θέτει η εκπαιδευτική κοινότητα στους μαθητές. Ακόμη το νομοσχέδιο για τον κεφαλαιοποιητικό πυλώνα της ασφάλισης, ο οποίος είναι «μια βαθιά τομή στο ασφαλιστικό σύστημα που ουσιαστικά ενδυναμώνει τους νέους εργαζόμενους -ασφαλισμένους να δημιουργήσουν το δικό τους ατομικό κουμπαρά, να ξέρουν ότι οι εισφορές που βάζουν, ανήκουν στους ίδιους και όχι στους νυν συνταξιούχους».

\Όμως,«δεν κινδυνεύουν οι συντάξεις των νυν συνταξιούχων, θα τις καλύψει το κράτος», διαβεβαίωσε ο Α. Σκέρτσος, αλλά ταυτόχρονα «πρέπει να κάνουμε μια βαθιά τομή και ανατροπή στο ασφαλιστικό σύστημα ώστε να μπορέσουν οι νέοι εργαζόμενοι να έχουν καλύτερο έλεγχο του μέλλοντός τους».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή