Σκωτία: Άνοιξε ξανά το κάστρο του Εδιμβούργου

by Times Newsroom 1

Το κάστρο του Εδιμβούργου, ένα από τα πλέον δημοφιλή αξιοθέατα της Σκωτίας, άνοιξε ξανά για το κοινό, καθώς οι ιστορικοί χώροι μπορούν να υποδεχθούν εκ νέου επισκέπτες έπειτα από μήνες κλεισίματος, εξαιτίας της πανδημίας Covid-19.

Το μνημείο βρίσκεται μεταξύ των περίπου 20 χώρων με εισιτήριο και των πάνω από 200 αξιοθέατων, η επίσκεψη στα οποία είναι δωρεάν, τα οποία διαχειρίζεται ο οργανισμός για την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς Historic Environment Scotland (HES), τα οποία άνοιξαν σήμερα.

Ο γενικός διευθυντής του HES Άλεξ Πάτερσον δεν αναμένει ότι το κάστρο του Εδιμβούργου θα καταφέρει να καταγράψει τον αριθμό των επισκεπτών που είχε στο παρελθόν, έως και 10.000 καθημερινά, πριν από την πανδημία, όμως ελπίζει πως θα υποδέχεται έως 1.200 ανθρώπους καθημερινά.

Τα τουριστικά αξιοθέατα δεν είχαν παραμείνει κλειστά για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, επισήμανε.

«Το γεγονός ότι δεν μπορούσαμε να υποδεχθούμε χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά έχει επιπτώσεις, όμως καταφέραμε να αντισταθούμε. Λάβαμε μια επιπλέον στήριξη από την σκωτσέζικη κυβέρνηση», συμπλήρωσε.

Από την αρχή της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, περισσότεροι από 7.600 ασθενείς με Covid-19 πέθαναν στη Σκωτία, εκ των περισσότερων από 127.000 συνολικά στο σύνολο της Βρετανίας.

Έπειτα από μια βελτίωση της υγειονομικής κατάστασης, οι παμπ, τα «μη αναγκαία» εμπορικά καταστήματα, τα γυμναστήρια, οι πισίνες άνοιξαν ξανά την περασμένη εβδομάδα στη Σκωτία, ενώ ακολουθούν αύριο οι χώροι πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή