Σκρέκας: Απαραίτητο να στηρίξουμε νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την πρωτοφανή ενεργειακή κρίση

«Η Ελλάδα έχει πρωτοπορήσει, έχοντας προχωρήσει σε παρεμβάσεις που έχουν ρυθμιστικό χαρακτήρα»

by Times Newsroom

Ο Κώστας Σκρέκας ξεκαθάρισε ότι καθήκον της κυβέρνησης είναι η προστασία νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις της «πρωτοφανής» -όπως την χαρακτήρισε- ενεργειακής κρίσης που μαστίζει την αγορά.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας παραχώρησε συνέντευξη στον εκδότη – διευθυντή της Realnews και τόνισε, ότι η ελληνική κυβέρνηση απορροφά το 94% της αύξησης του ηλεκτρικού ρεύματος ενώ ήδη, τα ελληνικά νοικοκυριά, έχουν προχωρήσει σε μείωση της κατανάλωσης όπως καταγράφηκε τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο.

«Η Ελλάδα έχει πρωτοπορήσει στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης έχοντας προχωρήσει σε παρεμβάσεις που έχουν ρυθμιστικό χαρακτήρα, αφορούν τις υποδομές, αλλά υπάρχει και οικονομική στήριξη» είπε ο υπουργός. Απέδωσε δε, τη συνεχιζόμενη ενεργειακή κρίση, «στον στραγγαλισμό της Ευρώπης από τη Ρωσία όσον αφορά τη ροή του φυσικού αερίου».

«Αυτή τη στιγμή έχει μειωθεί κατά 80% η μόνιμη ροή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη από τον Nord Stream 1, έχει ανακοινωθεί ότι θα διακοπεί η λειτουργία του για 3-4 μέρες εντός Σεπτεμβρίου και φυσικά, ο φόβος ότι μπορεί η Ρωσία να σταματήσει τη ροή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, έχει εκτινάξει σε δυσθεώρητα ύψη τις τιμές του φυσικού αερίου και αυτό έχει παρασύρει και την ηλεκτρική ενέργεια» είπε ο υπουργός.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com