Σκρέκας: Έρχεται πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης για τις επιχειρήσεις

«Το πρόβλημα υπερβαίνει την Ελλάδα» είπε για την ενεργειακή κρίση και τον πόλεμο στην Ουκρανία

by Times Newsroom

Πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης για τις επιχειρήσεις πρόκειται να προκηρυχθεί σύντομα όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).

«Θα έρθει σύντομα προς υλοποίηση πρόγραμμα για την επιδότηση εγκατάστασης φωτοβολταϊκών και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας σε ταράτσες, στέγες κτλ» είπε.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΕΒΕΘ, ο κ. Σκρέκας επισήμανε ακόμα πως η διάρκεια της ενεργειακής κρίσης εξαρτάται από το πόσο θα διαρκέσει ο πόλεμος. «Το πρόβλημα υπερβαίνει την Ελλάδα. Η Ευρώπη καλείται να αγοράσει πολύ πιο ακριβά το φυσικό αέριο, σε σχέση με άλλες περιοχές του κόσμου και μοιραία χάνει ανταγωνιστικότητα από την ενεργειακή κρίση» είπε.

Ειδικά για τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις και βιομηχανίες ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε την ύπαρξη του θεσμικού πλαισίου για τη σύναψη διμερών συμβολαίων για την παροχή ενέργειας. Τον κ. Σκρέκα προλόγισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, επιχειρηματίας Ιωάννης Μασούτης.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com