Σκυλακάκης: Πάνω από 10 δισ. ευρώ οι ενισχύσεις σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Καταρρίπτεται η κριτική ότι «δε θέλαμε» ή ό,τι «δε βοηθήσαμε», υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών

by Times Newsroom 1

Οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην διάρκεια της πανδημίας έλαβαν ενισχύσεις πάνω από 10 δισ. ευρώ, εκ των οποίων πάνω από τα 7 δισ. ευρώ είναι μη επιστρεπτέα, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, σε παρέμβασή του στη Βουλή επί του σχεδίου του προϋπολογισμού.

Το ποσό αυτό της ενίσχυσης που δόθηκε στις επιχειρήσεις αυτές, ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης, «είναι τόσο μεγάλο, σε σχέση με το τι συνέβη στην οικονομία που η κριτική ότι “δεν θέλαμε και δεν βοηθήσαμε τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις” καταρρίπτεται».

Κάλεσε δε τους βουλευτές, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, να διατηρούν επαφή με τους αριθμούς, όταν μιλούν στο κοινοβούλιο «ασχέτως των απόψεων μας, γιατί δεν είναι δυνατόν να δίνεται το μεγαλύτερο ποσό από καταβολής ελληνικού κράτους σε μια κοινωνική ομάδα, γιατί πράγματι υπήρχε ανάγκη να δοθεί, και να λέμε ότι “τους καταστρέψατε και δεν τους βοηθήσατε”!».

Απαντώντας, δε, σε επικρίσεις της αντιπολίτευσης για την προώθηση των συνενώσεων και των συγχωνεύσεων μεταξύ επιχειρήσεων, που προωθεί η κυβέρνηση, του ζήτησε να διαβάσει το αναρτημένο σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο νόμου, καθώς, όπως είπε, «αυτό περιλαμβάνει, προφανώς και όχι υποχρεωτικές συγχωνεύσεις, αλλά κίνητρα για εκείνες τις αποκλειστικά και μόνο μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που επιθυμούν να προσχωρήσουν σε συγχωνεύσεις, εξαγορές και συνεργασίες, προκειμένου να μπορέσουν να εισέλθουν σε ένα funs ή να δημιουργήσουν ένα κοινό εξαγωγικό σχήμα ή οτιδήποτε άλλο» με κίνητρα αξιόλογα, καθώς προβλέπεται 30% έκπτωση επί του φόρου εισοδήματος που δηλώνουν, για τα επόμενα τρία έτη μετά την συνεργασία ή την συνένωσή τους.

Υπογράμμισε πάντως, πως αυτά τα κίνητρα «δεν αφορούν καθόλου τις μεγάλες επιχειρήσεις αλλά μόνο μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή